Янукович позичив за кордоном ще півмільярда доларів

Вівторок, 19 червня 2007, 13:05 -

Україна в понеділок розмістила 5-річні єврооблігації на суму $500 млн. під ставку 6,385% річних.

Про це повідомив представник одного з банків-позичальників.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 30 травня дозволив Мінфіну вийти на ринок зовнішніх запозичень і проводити road-show. При цьому перший заступник міністра фінансів Вадим Копилов припустив, що розміщення може пройти до липня.

"У нас у бюджеті є дозвіл на $1 млрд., більше ми не візьмемо, менше - все залежить від ефективності наших заходів і від того, який буде порядок", - прокоментував він можливу суму випуску.

Реклама:

Road show єврооблігацій почалося на початку червня в Лос-Анджелесі, потім продовжилося в Нью-Йорку, Бостоні та Лондоні. Лід-менеджерами розміщення є банки UBS, Citigroup, Credit Suisse і Deutsche Bank.

У 2006 році Мінфін позичив на зовнішньому ринку близько $1,9 млрд., на внутрішньому - 1,582 млрд. грн. Зокрема, у листопаді Мінфін здійснив випуск 10-річних єврооблігацій на суму $1 млрд. під ставку 6,58% річних, організатором якого виступили інвестиційні банки Credit Suisse, Deutsche Bank та UBS Investment Bank.

Крім того, Мінфін у вересні-грудні здійснив ще дві частки розміщення облігацій зовнішньої позики, не розкриваючи їхніх організаторів. Зокрема, були випущені чотирирічні облігації на 35,1 млрд. японських ієн (близько $297,5 млн. на той момент) під 3,2% річних і з дисконтом 1,2% і 12-річні облігації на 768 млн. швейцарських франків (біля $625 млн.) під 3,5% річних і з дисконтом 2,6% з можливістю дострокового погашення через три роки.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: