Фармпідприємства можуть перейти на міжнародні стандарти до 2009

Четвер, 14 червня 2007, 17:36 -

Міністерство охорони здоров'я вважає реальним повний перехід українських фармацевтичних підприємств на міжнародні стандарти GMP (Good Manufacturing Practice) до 2009 року.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Юрій Гайдаєв.

"Це абсолютно реально. І ми ні куди не дінемося, якщо ми говоримо, що ми йдемо в Європу, ми без цього не обійдемося", - сказав він.

Він повідомив, що досить багато підприємств одержали сертифікати GMP на деякі виробничі ділянки, і позитивно оцінює цю роботу.

Реклама:

Зараз активну роботу з впровадження стандартів GMP проводять найбільші українські виробники лікарських засобів: корпорація "Артеріум" (заводи "Київмедпрепарат" (Київ) і "Галичфарм" (Львів)), Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод, "Дарниця" й "Фармак" (всі - Київ).

Як повідомлялося, у лютому 2003 МОЗ розпочав видавати сертифікати GMP.
В 2009 році, за відповідним рішенням МОЗу, всі українські фармвиробники повинні будуть в обов'язковому порядку перейти на GMP.

Раніше сертифікацію українських фармпідприємств за системою GMP здійснювали іноземні компанії.

Впровадження системи GMP на українських фармпідприємствах дасть їм змогу експортувати продукцію до різних країн світу, брати участь у міжнародних тендерах, вступати до міжнародних організацій.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: