Рудьковський злякався політики та посилює заходи безпеки

Понеділок, 7 травня 2007, 15:04 -

Міністерство транспорту й зв'язку має намір вжити заходів для підвищення рівня безпеки у всіх сферах надання транспортних послуг через нестабільну політичну ситуацію в країні.

Про це 7 травня заявив журналістам в Одесі міністр транспорту й зв'язку Микола Рудьковський.

"Необхідно виключити можливість втручання сторонніх осіб у роботу транспортної системи", - сказав міністр.

Рудьковський додав, що це особливо актуально в період політичної нестабільності в державі.

Реклама:

Зокрема, зі слів Рудьковського, буде посилено технічний контроль і різко обмежено коло осіб, які мають доступ до конкретних об'єктів транспортної системи, у тому числі навіть співробітників транспортних підприємств.

Він уточнив, що співробітники транспортних підприємств не завжди будуть мати можливість допуску до об'єктів, які вони не обслуговують.

Водночас, зі слів Рудьковського, неможливо організувати охорону всіх стрілкових об'єктів "Укрзалізниці", яких зараз діє близько 50 тис.

"Біля кожного стрілкового перегону автоматника не поставиш, але забезпечити надійний контроль можливо, у першу чергу, за рахунок технічних засобів і систем денного й нічного відеоспостереження", - сказав Рудьковський.

Він також сказав, що сподівається, що підвищення безпеки допоможе уникнути аварій, подібно до тої що сталася на станції Росава (Кагарлицький район Київської області) з експресом Дніпропетровськ-Київ.

Він додав, що для безпеки повітряних перевезень і запобігання терактам готується постанова уряду про заборону провезення в літаках предметів, які раніше не були заборонені до перевезення.

Як повідомляло агентство, Президент Віктор Ющенко 2 квітня розпустив Верховну Раду й призначив її дострокові вибори на 27 травня.

26 квітня він знову підписав указ про розпуск Ради й призначив дострокові вибори на 24 червня.

39,5% опитаних центром соціальних досліджень "Софія" вважають політичну ситуацію в країні напруженою.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: