Бойко: У стабфонд закладено 85 тис. тонн нафтопродуктів

Понеділок, 7 травня 2007, 18:05 -

Україна станом на початок травня накопичила в стабілізаційному фонді 85 тисяч тонн світлих нафтопродуктів, повідомив міністр палива й енергетики Юрій Бойко.

За його словами, всі нафтопродукти тепер зберігаються на Лисичанськом НПЗ.

Бойко пояснив, що Мінпаливенерго буде задіяти стабілізаційний фонд буде у випадку, якщо ціни на нафтопродукти в Україні будуть виходити за межі цінового коридору (зокрема, бензин А-95 - 4,32 гривні/літр).

У той же час міністр завірив, що тепер цінова ситуація на ринку є стабільною, і найближчим часом не передбачається підвищення цін на нафтопродукти.

Реклама:

"Ми прогнозуємо такий же стан цін на найближчий час. Є надлишок нафтопродуктів у країні, немає прагнення трейдерів одержати якісь преференції сьогодні", - повідомив він.

Як повідомлялося, наприкінці лютого компанія "Укртранснафта" уклала договори на закупівлю 100 тис. тонн світлих нафтопродуктів (бензину марки А-76 і дизельного палива) у рамках формування стабілізаційного запасу нафти й нафтопродуктів.
Стабілізаційний фонд розрахований на 5-10 днів для того, щоб контролювати ціни на нафтопродукти на українському ринку під час їхнього сезонного підвищення.

Структура запасу нафтопродуктів: 50% - бензин А-76, 50% - дизпаливо.

Про намір створити держрезерв нафтопродуктів обсягом 200 тис. тонн Бойко заявив у листопаді 2006 року. Попередньо планувалося, що він буде сформований до лютого 2007-го, пізніше - до березня 2007 року.

"Українські новини"

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: