Буш запропонує Зелліка на заміну Вулфовіцу в Світовому банку

Середа, 30 травня 2007, 11:26 -

Президент США Джордж Буш прийняв рішення запропонувати кандидатуру колишнього заступника держсекретаря США Роберта Зелліка на посаду президента Світового банку (СБ), повідомило високопоставлене джерело в американській адміністрації.

За даними джерела, офіційно про висунення Зелліка на посаду президента СБ Буш оголосить у середу.

У вівторок газеті Financial Times стало відомо, що колишній заступник держсекретаря США Роберт Зеллік є найбільш ймовірним кандидатом на посаду глави Світового банку.

Зеллік, якому 53 роки, раніше займав посаду головного торгівельного представника США, він має широкі зв’язки в Європі, Китаї, Латинській Америці й Африці.

Реклама:

Ще одним кандидатом у президенти Світового банку є заступник міністра фінансів США Роберт Кімміт.

Після звістки про відставку Пола Вулфовіца, який залишає свою посаду 30 червня, почалося обговорення можливих кандидатів на роль спадкоємця президента Світового банку. Пошуком кандидатур займається глава Мінфіну США Генрі Паулсон.

Буш раніше заявив, що на посаді глави Світового банку хотів би бачити американського громадянина.

Глава Світового банку Пол Вулфовіц, який займав свою посаду з 2005 року, був змушений подати у відставку у зв’язку зі скандалом через використання службового становища в особистих цілях - він забезпечив своїй подрузі престижну та високооплачувану посаду в банку.

РІА "Новості"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: