Азаров: Загрози зростання інфляції через збільшення соціальних виплат немає

Четвер, 3 травня 2007, 18:46 -

Уряд України, незважаючи на плани збільшення соціальних виплат на 5 млрд. грн., підтверджує прогноз інфляції в країні в 2007 році на рівні 7,5%.

"Це збільшення обсягу соціальних виплат не повинне істотно позначитися на інфляції", - сказав перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров на прес-конференції в Києві в четвер.

"Збільшення соціальних виплат призводить до зростання інфляції тоді, коли воно не відповідає розвитку економіки, як це було в 2005 році. Коли ж соціальні виплати зростають пропорційно темпам економічного зростання, тоді грошова маса зв'язується відповідним товарним покриттям", - аргументував він свою позицію.

Азаров нагадав, що за підсумками першого кварталу поточного року інфляція в Україні склала 1,3%, що на 0,7% нижче планового графіка, який відповідає річному прогнозу 7,5%.

Реклама:

За його словами, пропоноване урядом збільшення соціальних виплат на 5 млрд. грн. може призвести до зростання інфляції в межах 0,5% у випадку, якщо уряд не буде вживати жодних зусиль.

"Але ми будемо їх зв'язувати товарним покриттям", - підкреслив перший віце-прем'єр.

Як повідомлялося з посиланням на міністра праці й соціальної політики Михайла Папієва, Кабінет міністрів збільшив дохідну та видаткову частини Пенсійного фонду на 5,244 млрд. грн., зробивши його бездефіцитним.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: