"Укрнафта" не хоче виплачувати дивіденди акціонерам

Вівторок, 29 травня 2007, 14:15 -

Акціонери найбільшої в Україні нафтовидобувної компанії "Укрнафта" на своїх зборах ухвалили рішення про перенесення розгляду питання про порядок розподілу прибутку компанії за 2006 рік на наступні збори акціонерів.

Відповідне рішення акціонери прийняли на зборах у вівторок.

Перенесення розгляду цього питання пов'язане з тим, що Кабінетом міністрів, Міністерством палива та енергетики, а також Фондом державного майна не визначено порядок голосування на зборах акціонерів "Укрнафти" для Національної акціонерної компанії "Нафтогаз Україна", що володіє 50%+1 акцією компанії.

Крім того, ревізійною комісією не закінчено проведення перевірки фінансово-господарської діяльності "Укрнафти" за 2006 рік.

Реклама:

"Тому буде формально неправильним ухвалення рішення з цього питання", - сказав начальник юридичного департаменту "Укрнафти" Володимир Карташов.

Таким чином, зазначене питання рішенням акціонерів перенесено на наступні збори, дата яких поки не визначена.

Як повідомляло агентство, 2006 "Укрнафта" закінчила з чистим прибутком 2 412,6 млн. грн., збільшивши дохід від реалізації продукції на 56,28% до 13 037,9 млн. грн.

50%+1 акція "Укрнафти", що є відкритим акціонерним товариством, належать НАК "Нафтогаз України", близько 42% акцій належить компаніям, афілійованим з Приватбанком.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: