У Бойка хочуть 40% прибутку "Укрнафти" у бюджет

Вівторок, 29 травня 2007, 18:26 -

Міністерство палива та енергетики буде наполягати на направленні 40% чистого прибутку ВАТ "Укрнафта", найбільшого в країні нафтовидобувного підприємства, за 2006 рік до державного бюджету.

"Ми будемо діяти за законом. Прибуток є? Є! 40% від цього прибутку треба віддати", - сказав журналістам глава спостережної ради "Укрнафти", перший заступник міністра палива та енергетики Вадим Чупрун у Києві у вівторок.

Як повідомлялося, акціонери "Укрнафти" на загальних зборах 29 травня прийняли рішення перенести розгляд питання про розподіл прибутку товариства за 2006 рік на наступні збори. За таке рішення проголосували понад 99% акціонерів та їхніх представників, що зареєструвалися для участі в зборах акціонерів.

Начальник юридичного департаменту "Укрнафти" Володимир Карташов, головуючий на зборах, пояснив прийняття акціонерами такого рішення тим, що ревізійна комісія АТ поки не завершила перевірку фінансово-господарської діяльності підприємства за 2006 рік.

Реклама:

"Уряд прийняв рішення, яким встановлюється порядок для представників НАК "Нафтогаз України" про те, яким чином їм голосувати. Порядок передбачає узгодження таких рішень із профільним міністерством, Кабміном та Фондом держмайна. Крім того, на даний момент ні річний баланс, ні річний звіт не затверджені", - сказав Карташов.

Дата проведення чергових загальних зборів акціонерів АТ поки невідома.

Чистий прибуток "Укрнафти" за 2006 рік за українськими стандартами бухгалтерського обліку склав 2 млрд. 412,56 млн. грн., що на 29% (на 542,4 млн. грн.) більше, ніж аналогічний показник за 2005 рік.

НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних з акціонерами Приватбанку (Дніпропетровськ), - порядку 42% акцій АТ.

Менеджмент "Укрнафти" контролюють структури, дружні акціонерам Приватбанку бізнесмена Ігоря Коломойського.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: