Німеччина лідирує за обсягом прямих інвестицій в Україну

П'ятниця, 25 травня 2007, 13:37 -

Німеччина продовжує займати перше місце серед країн світу за обсягом прямих іноземних інвестицій в економіку України.

Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Арсеній Яценюк на зустрічі з Федеральним міністром економіки і технологій ФРН Міхаелем Глосом в п'ятницю, повідомляє прес-служба МЗС.

"Але ми зацікавлені рухатися далі, готувати і реалізовувати нові інвестиційні проекти з залученням німецьких капіталів та передових технологій", – підкреслив Яценюк.

Серед питань торгово-економічної співпраці між Україною та Німеччиною увага також приділялася активізації роботи українсько-німецької Групи високого рівня з економічних питань.

Реклама:

Яценюк і Глос висловили надію, що група підготує і представить серйозні рекомендації до Шостих політичних консультацій на вищому рівні, запланованих на осінь 2007 р. у Києві.

Сторони обговорили і питання енергетичної співпраці, серед іншого можливість диверсифікованості джерел та маршрутів енергопоставок для забезпечення довгострокових гарантій європейської енергетичної безпеки.

Яценюк завірив Глоса в тому, що Україна продовжить залишатися надійним партнером у сфері транзиту енергоносіїв до країн Європи.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: