Росіяни ніяк не дочекаються потрапити на криворізький ГЗКОР

Вівторок, 22 травня 2007, 12:41 -

Російська управляюча компанія "Мєталлоінвєст" очікує найближчим часом рішення уряду України щодо створення спільного підприємства по Криворізькому гірничо-збагачувальному комбінаті окислених руд (КГЗКОР).

Про це заявив гендиректор ЗАТ "Газмєталл", що знаходиться під управлінням "Мєталлоінвєсту", Максім Басов на конференції "П'ятий металургійний самміт" у Москві у вівторок.

"Завершений аудит активів цього проекту, зроблена оцінка, інформація передана до уряду, і ми очікуємо його рішення", - сказав він.

За його словами, компанії, обрані для реалізації даного проекту - "Мєталлоінвест" та "Смарт-групп" - на паритетних засадах створили Українську рудну гірничо-металургійну компанію (УРГМК).

Реклама:

Говорячи про хід реалізації проекту добудови КГЗКОРа, Басов сказав, що процес йде повільніше, ніж очікувалося. На його думку, основною причиною є неврегульований борг по даному проекту перед іншими країнами-учасниками.

"У тому числі накладається політична ситуація в Україні, і багатьом чиновникам зараз не до цього", - зазначив він.

Уряд України для добудування КГЗКОРа створює спільне підприємство, у якому державі буде належати 50%+1 акція, інше - російським компаніям "Мєталлоінвєст" Алішера Усманова та "Смарт-групп" Вадіма Новінского.

Загальний обсяг інвестицій, необхідних для завершення будівництва і введення до експлуатації КГЗКОРу, за попередніми даними, складає біля $804 млн. Оцінку майнового комплексу комбінату проводила інжинірингова компанія Hatch.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: