ФДМ продав 38,14% Комсомольське рудоуправління ММК ім. Ілліча

П'ятниця, 18 травня 2007, 18:08 -

Фонд державного майна визнав переможцем конкурсу з продажу 38,14% акцій Комсомольського рудоуправління (Донецька область) металургійний комбінат ім. Ілліча (Маріуполь, Донецька область

Відповідно до повідомлення, переможець, що уже володів 60,018% акцій рудоуправління, запропонував за 10,867 млн акцій підприємства (номінал акції - 10 гривень) 110,010 млн. гривень.

Інші два учасники конкурсу - компанії Ілліч-Сталь (Маріуполь, Донецька область, власник контрольного пакета акцій ММК ім. Ілліча), Балаклавське рудоуправління (Крим, контролює "Смарт-групп") - за даний пакет акцій запропонували по 109 млн гривень.

Реклама:

Стартова ціна даного пакета акцій складала 108,674 млн гривень.

Як повідомлялося, 27 жовтня 2006 року ФДМ скасував оголошений 6 вересня конкурс із продажу 38,14% акцій Комсомольського рудоуправління через рішення Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації, у якому парламентська комісія виступає проти умов конкурсу.

А 10 травня ФДМ за рішенням Господарського суду Києва скасував свій наказ про скасування конкурсу, тим самим, відновивши його.

До умов конкурсу внесене вимога, щоб потенційний покупець відповідав одній з 3 умов - або впродовж 3 років виробляв металургійний щит і щебеневий вапняк, або використовував у своєму виробництві не менш 20% продукції Комсомольського рудоуправління, або впродовж 3 років контролював відповідність одній з попередніх вимог підприємства.

У 2005 році двома найбільшими споживачами виготовленого на рудоуправлінні флюсового вапняку були меткомбінат імені Ілліча (49,3% від загального виробництва) і Алчевський меткомбінат (17% від загального виробництва).

Металургійний вапняк в Україні випускає також Балаклавське рудоуправління (контролюється Смарт-групп), Новотроїцьке рудоуправління і Докучаєвський флюсо-доломітний комбінат (обоє контролюються SCM).

За даними підприємства на січень 2006 року, 60,018% його акцій володіє Маріупольський металургійний комбінат ім.Ілліча ( Донецька область), 39,982% - належить державі і керується ФДМ.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: