Вашингтон не збирається виганяти Вулфовіца зі Світового банку

Вівторок, 15 травня 2007, 20:40 -

Білий дім продовжує підтримувати кандидатуру Пола Вулфовіца на посаді глави Світового банку, повідомив прес-секретар канцелярії президента США Тоні Сноу.

"Ми знову заявляємо про підтримку Вулфовіца, ми також знаємо, що він сам хоче залишитися для того, щоб виробити правильний шлях, що кращим чином послужив би інтересам банку", - заявив Сноу у вівторок.

Очікується, що пізніше у вівторок адміністративна рада Світового банку збереться для того, щоб вислухати виступ Вулфовіца, що потрапив під вогонь критики після того, як він опинився у центрі скандал навколо його близької подруги Шахі Різи.

Вулфовіц домігся збільшення зарплати Різи, співробітниці СБ, не повідомивши про це адміністративну раду банку. Завдяки старанням Вулфовіца, Різа стала заробляти по $200 тис. на рік.

Реклама:

Тим часом агентству ЕФЕ стало відомо, що 37 членів адміністративної ради Світового банку направили лист його старійшині Екхарду Карлу Дойчеру (Німеччина) лист, у якому звернулися з проханням врегулювати ситуацію з Вулфовіцем якомога швидше.

У понеділок спеціальна слідча комісія визнала Вулфовіца винним у порушеннях норм, прийнятих у Світовому банку.

"Інтерфакс-Україна"


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: