"Нашу Україну" та БЮТ залишили без зарплати

Понеділок, 14 травня 2007, 13:20 -

Депутати, які входять до складу опозиційних фракцій (БЮТ, "Наша Україна"), у травні не одержали зарплату.

Рішення про невиплату їм заробітної плати було прийнято на засіданні парламентського комітету з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради, повідомив у понеділок голова комітету Олександр Єфремов (Партія регіонів).

"Мова не йде про те, що "коаліціянти" не хочуть давати опозиції грошей. Але зарплату будуть одержувати тільки ті депутати, які, відповідно до існуючих норм, приходять до сесійної зали і власноручно розписуються у відомості", - відзначив він.

У той же час член політради "Нашої України", народний депутат Володимир Шкляр в інтерв'ю журналістам заявив, що гроші, які не одержали депутати опозиційних фракцій, не слід залишати в парламенті.

Реклама:

"Можна було б цю зарплату перерахувати в який-небудь благодійний або пенсійний фонд... інакше антикризова коаліція перерахує ці кошти собі на відпустки або премії", - сказав він.

Опозиційні депутати вже кілька місяців не приймають участі в роботі сесійних засідань. Згідно з офіційними даними парламенту, до БЮТ входить 125 депутатів, до "Нашої України" - 77 при конституційному складі Ради в 450 депутатів.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: