Telenor прикупив собі акцій "Вимпелкому"

Понеділок, 14 травня 2007, 16:52 -

Норвезька компанія Telenor довела свою частку в компанії "Вимпелком" до 29,9% голосуючих акцій, повідомляє Reuters. Telenor купила 3,3%, заплативши близько 744 мільйонів доларів.

Норвежці сподіваються, що збільшення частки у "Вимпелкомі", котрий володіє маркою Білайн, дозволить їм зайняти в раді директорів компанії три або навіть чотири місця з дев’яти. Така схема дасть Telenor шанс потіснити в раді директорів Вимпелкому російську компанію Altimo, основного акціонера "Вимпелкому", що володіє 42,4% акцій компанії.

Норвезька компанія і Altimo, корта належить Альфа груп, не можуть домовитися про закордонну стратегію "Вімпелкому" з 2005 року. Тоді Altimo наполягла на купівлі "Вимпелкомом" Українських радіосистем, а Telenor, що уже володів українським оператором Київстар, виступав проти. Норвежці вважали, що це створить конкуренцію між Українськими радіосистемами і Київстаром.

Реклама:

Через відсутність кворуму рада директорів "Вимпелкому" не прийняла бюджети на 2006 і 2007 роки, оскільки для цього потрібне схвалення восьми з дев’яти членів ради. Однак незважаючи на опір норвезької сторони, у квітні 2007 року Altimo все-таки удалося дозволити Вимпелкому купувати закордонні активи.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: