Тимонькин: Рішення про розпуск Ради не "колише" гривню

Середа, 4 квітня 2007, 18:49 -

Голова правління "Укрсоцбанку" Борис Тимонькин вважає, що рішення про розпуск Верховної Ради не призведе до курсової нестабільності.

Про це повідомила прес-служба банку.

"Якщо зіставити розмір валютних резервів НБУ з обсягом готівкової гривневої маси, то Нацбанк при бажанні може викупити всю готівкову гривню й у нього значима частина резервів ще залишиться, - говорить Борис Тимонькин.

Він також підкреслив, що ніяких підстав говорити про тривожні тенденції для курсу немає, бо у банків тривалий час була довга позиція, адже населення активно продавало валюту. "Крім того, при необхідності в нас є можливість швидкого завезення готівкових доларів із-за кордону. Так що для занепокоєння людей немає ніяких підстав", - додав Тимонькин. 

Реклама:

"Я хочу порадити українцям завжди пам'ятати, що паніка дуже поганий порадник, хто панікує - той втрачає. Пригадайте, ще не дуже давно в кризовий період долари продавали по 7 грн, а вже через нетривалий час, курс опустився до 5,3 грн /дол. І той, хто купував по тому ажіотажному курсу сильно програв. Не варто повторювати цю помилку", - підсумував банкір.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: