Семенюк готується "сплавити" Одеський припортовий

Вівторок, 3 квітня 2007, 16:45 -

Фонд держмайна 3 квітня почав підготовку до приватизації ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ).

Як повідомила глава Фонду держмайна Валентина Семенюк у ході засідання Міжнародного енергетичного інвестиційного форуму у вівторок, 2 квітня затверджені графіки приватизації трьох підприємств, включаючи й ОПЗ.

У той же час вона не уточнила ні розмір пакету акцій підприємства, що буде виставлений на продаж, ні термінів його реалізації.

Як повідомлялося, ФДМ наприкінці березня направив на узгодження до Кабміну план розміщення акцій ОПЗ, відповідно до якого, акції ОПЗ, що залишилися після пільгового розміщення пропонується виставити на конкурс єдиним пакетом.

Реклама:

Як тоді уточнили у ФДМ, така пропозиція була внесена Міністерством промислової політики і підтримана низкою інших державних структур.

У той же час у Фонді зазначили, що ФДМ вважає за доцільне реалізовувати акції ОПЗ за аналогією з планом розміщення акцій національного оператора зв'язку "Укртелеком".

Наприкінці березня прем'єр-міністр Віктор Янукович відзначив доцільність продажу ОПЗ єдиним комплексом, оскільки, на його думку, це дозволить домогтися більш високої ринкової ціни підприємства.

Семенюк, у свою чергу, повідомила про плани залишити в держвласності 50%+1 акція ОПЗ, інші акції продати на фондових біржах, у тому числі міжнародних, почавши продаж із пропозиції на українських біржах 10% акцій ОПЗ.

Одеський припортовий завод повністю знаходиться в державній власності. Завод є одним з найбільших хімічних підприємств України.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: