Пиво "Славутич" прокредитували майже на $100 млн.

Середа, 18 квітня 2007, 10:57

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) дає кредит на суму $97,2 млн. одному з найбільших виробників пива в Україні - ВАТ "Пивобезалкогольний комбінат "Славутич", власником якого є компанія Baltic Beverages Holding (BBH).

Як повідомили в ЄБРР, цей, уже другий, кредит "Славутичу" є результатом довгострокового регіонального співробітництва між BBH та ЄБРР. Кошти будуть використані для подальшої модернізації та розширення заводів "Славутича", а також реструктуризації його балансу. Частина кредиту ($48,6 млн.) була синдикована Danske Bank.

Очікується, що заплановані інвестиції в заводи "Славутича" у Києві та Запоріжжі дадуть можливість збільшити загальний обсяг виробництва пива до 5,5 гектолітрів. Частина коштів кредиту буде використана для впровадження нового PET-упаковки, що значно збільшить термін збереження пива. "Славутич" також планує розширити асортимент упаковок окремих торговельних марок.

ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. За даними на 1 січня 2007 р., він взяв зобов'язання щодо надання інвестицій на суму 2,87 млрд. євро в рамках більш ніж 130 проектів. Тільки в секторі агробізнесу ЄБРР узяв зобов'язання щодо надання інвестицій на суму 4,4 млрд. євро в рамках 315 проектів у Центральній, Східній Європі та СНД.

Реклама:

На сьогодні BBH володіє трьома пивними заводами в Україні, що представлені двома юридичними особами. Зокрема, до складу групи підприємств Baltic Beverages Holding в Україні входять ВАТ "Пиво-безалкогольний комбінат "Славутич", ВАТ "Львівська броварня" та київський пивзавод "Славутич". У цілому ВВН належить 18 пивзаводів: 10 - у Росії, 3 - в Україні, 4 - у країнах Балтії і 1 - у Казахстані. Власниками BBH у рівних частках є Carlsberg і Scottish & Newcastle.

В Україні компанія представляє наступні бренди: "Славутич", "Львівське", Tuborg, Carlsberg, "Балтика", "Арсенал", "Хмільне", Pepsi. Обсяг продажів пива в 2006 році склав 481 млн. літрів у порівнянні з 454 млн. літрів у 2005 році.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!