Азаров та Кінах вихвалялися перед іноземними інвесторами

Середа, 18 квітня 2007, 11:31

Перший віце-прем’єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров та міністр економіки Анатолій Кінах зустрілися з делегацією інвесторів.

Про це повідомила в середу прес-служба Міністерства фінансів.

Серед гостей: голова правління американського інвестиційного банку Rodman and Renshaw Уеслі Кларк, співкерівник з інвестиційної роботи найбільшого банку Швеції Swedbank Ронні Джакобссон, директор з корпоративних фінансів німецького відділення Delbruck Bethmann Maffei доктор Томас Боун-Уінкел, а також представники провідних французьких, швейцарських банків, інвестиційних фондів та промисловці нафтогазової галузі.

Делегація інвесторів відвідала Київ, щоб познайомитися з ситуацією в галузях економіки, планами їх розвитку та обговорити можливості залучення в Україну стратегічних індустріальних інвесторів, які здатні глибоко модернізувати інфраструктуру галузей української промисловості.

Реклама:

"Інвестори позитивно оцінюють перспективи розвитку України", – зазначили в Мінфіні.

Азаров ознайомив потенційних партнерів з економічною політикою уряду, який на думку прес-служби, за вісім місяців роботи зумів подолати глибоку соціальну і економічну кризу, спричинену непрофесійною роботою попередньої влади.

За словами чиновника, уряд підготував та розпочав серйозні структурні реформи у економічній та соціальній сфері.

"Зокрема, завтра на засіданні Кабміну буде розглядатися проект Податкового кодексу, який адаптовано до міжнародного законодавства", – проінформували в Мінфіні.

Азаров наголосив, що Уряд пропонує ухвалити дуже ліберальне, як за світовими мірками, податкове законодавство. Так, наприклад, податок на додану вартість запропоновано поетапно знизити до 18%, податок на прибуток підприємств – до 20%, а податок на прибутки фізичних осіб складатиме 15%.

Щодо проголошеної урядом політики стимулювання інвестиційно-інноваційного розвитку економіки, Микола Азаров повідомив, що суттєві податкові преференції будуть надаватись тим підприємствам, які модернізують виробництво та впроваджують новітні технології.

Азаров також повідомив, що уряд завершує переговори щодо приєднання України до СОТ, продовжує реформування пенсійної системи тощо.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!