Кабмін відклав легалізацію неоподаткованих доходів до 2009 року

Середа, 18 квітня 2007, 15:58 -

Як повідомив перший віце-прем'єр Микола Азаров сьогодні на засіданні уряду, разом із податковим кодексом було розглянуто законопроект про легалізацію доходів, з яких не сплачені податки.

Про це він повідомив на прес-конференції після засідання Кабміну в середу.

Як розповів Азаров, закон передбачає добровільний характер декларації заявочним принципом. Цю декларацію ніхто не має перевіряти.

Перший віце-прем'єр зазначив, що у членів уряду виникли розбіжності лише з приводу дати набуття чинності цим законом.

Реклама:

"Розробники хотіли вводити цей закон з 2008 року, тобто одночасно з новим податковим кодексом. Але при цьому виникають деякі розбіжності. Оскільки у нас на легалізацію доходів відведено 1 рік, то протягом цього року можливі певні бюджетні втрати. Тому ми вирішили, що податковий кодекс набуває чинності з початку 2008 року, а закон про легалізацію доходів – з початку дев'ятого року. Це потрібно для того, аби всі положення нового кодексу були введені в дію в повному обсязі, і потім на цій базі буде реалізовуватися цей закон", – сказав Азаров.

Проте, віце-прем'єр зазначив, що остаточного рішення цього питання прийнято не було. За його словами, воно буде обговорюватися на засіданні уряду через 2 тижні.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: