Костусєв покарав обленерго

Середа, 18 квітня 2007, 20:52

Антимонопольний комітет (АМКУ) виявив порушення в діяльності трьох регіональних обленерго. При цьому двох з порушників було оштрафовано, а стосовно одного з них Комітет обмежився рекомендаціями.

Як повідомили в прес-службі АМКУ, зокрема Миколаївське обласне відділення комітету рекомендувала ВАТ "Енергетична компанія "Миколаївобленерго" ("ЕК "Миколаївобленерго") припинити дії за ознаками зловживання монопольним становищем. Так, при видачі юридичним і фізичним особам технічних умов на приєднання їхніх електроустановок до електромереж, обленерго встановлювало вимоги, не передбачені правилами приєднання.

Крім того, було оштрафовано ВАТ "ЕК "Хмельницькобленерго" на суму 3 тис. 500 грн. за зловживання монопольним становищем.

Також було оштрафовано ВАТ "ЕК "Херсонобленерго" на суму 15 тис. грн. за зловживання монопольним становищем. Зокрема, обленерго встановило побутовим споживачам області неправомірні умови в договорах на користування електроенергією. Підприємство передбачило такий порядок оплати за платіжними документами, що визначався лише згідно знятим енергопостачальником показань лічильників.

Реклама:

Крім того, всупереч правилам користування електроенергією, обленерго самостійно встановило для населення розрахунковий період, який коливається від 5 до 96 і навіть більше днів. Тобто обленерго не забезпечило зняття показників лічильників в однаковий час, після підвищення тарифу на електроенергію не розподілило обсяг використаної енергії на період введення його в дію.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!