Бойко хоче, щоб Україна була в координаційній раді RosUkrEnergo

Вівторок, 17 квітня 2007, 13:54 -

Представники України повинні входити до складу координаційної ради компанії RosUkrEnergo AG (Швейцарія), яка з початку 2006 року є єдиним постачальником природного газу в країну, вважає міністр палива та енергетики Юрій Бойко.

"Я вважаю, що представники України повинні брати участь у координаційній раді RosUkrEnergo так, як це й було спочатку. RosUkrEnergo здійснює цілий ряд стратегічних для країни функцій... Це допоможе українському уряду й НАК "Нафтогаз України" краще розуміти ринкові реалії та логіку дій RosUkrEnergo. Я думаю, це було б корисно обом сторонам", - сказав він в інтерв'ю українському виданню Экономические известия, що опубліковано у вівторок.

Як заявив у березні поточного року голова правління "Нафтогазу України" Євген Бакулін, компанія буде прагнути ввести своїх представників до координаційної ради RosUkrEnergo.

Раніше в координаційну раду RosUkrEnergo, яка складається із шести осіб, від української сторони входили нинішній міністр палива та енергетики Бойко й заступник голови правління "Нафтогаз України", голова правління ЗАТ "Укргаз-енерго" Ігор Воронін.

Реклама:

RosUkrEnergo створена в 2004 році. 50% акцій цієї компанії належить ВАТ "Газпром" (РФ), 45% акцій - підприємцеві Дмитру Фірташу, 5% акцій - бізнесменові Івану Фурсіну.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: