БЮТ хоче нацькувати Медведька на Семенюк

Вівторок, 27 березня 2007, 11:50 -

Голова спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації Андрій Кожем’якін звернувся до генерального прокурора Олександра Медведька з проханням з’ясувати наявність ознак корупційних діянь у діях керівництва Фонду держмайна при проведенні конкурсу з приватизації ВАТ "Державна холдингова компанія "Луганськтепловоз".

Про це повідомили у прес-службі БЮТ, членом фракції якого є Кожем’якін.

Депутат також наполягатиме на тому, щоб відбулося позачергове засідання комісії, на якій була б дана оцінка діям керівництва ФДМУ.

Кожем’якін вважає, що 22 березня 2007 року ФДМУ за результатами розгляду матеріалів конкурсних пропозицій затвердив рішення про допуск до участі у конкурсі з продажу ВАТ "Луганськтепловоз" лише компанії, пов’язаних з ЗАТ "Трансмашхолдінг" (РФ), а саме: ЗАТ "Управляющая компанія "Брянскій машиностроітєльний завод" (Брянськ, Російська Федерація) та ВАТ "Дєміховскій машиностроітєльний завод" (Москва, РФ).

Реклама:

Кожем’якін вважає, що за умов, які склалися, конкурс з продажу "Луганськтепловозу" не повинен був відбуватися.

На думку депутата, конкурс не можна було проводити з двох причин.

"Перше. До конкурсу долучили тільки дві афільовані структури, підконтрольні російській компанії "Трансмашхолдінг" - тобто це рівнозначно проведенню конкурсу з одним учасником. В цьому випадку закон передбачає інші механізми продажу. Друге. В результаті цього так званого конкурсу держава втрачає як мінімум 200 млн. грн., тому що два інших учасники, які повинні були брати участь у конкурсі (які з якихось причин були відсторонені), були готові запропонувати стартову ціну майже удвічі вищу", - заявив Кожем’якін.

Він також нагадав, що голова ФДМУ Валентина Семенюк при підготовці до продажу цього підприємства планувала продати його за 1 млрд. грн.

"У мене є питання до Антимонопольного комітету з приводу допуску до конкурсу компанії "Брянскій машиностроітєльний завод", яка не відповідає додатковим умовам конкурсу", - сказав депутат.

Він повідомив, що "ця компанія не надала належної інформації про суб’єкти, які пов’язані з ними відносинами контролю".

Як повідомлялося, 23 березня 2007 року ФДМУ провів конкурс з продажу 76% акцій ВАТ "ХК "Луганськтепловоз" з відкритою пропозицією ціни за принципом аукціону. За результатами конкурсу переможцем визнано ВАТ "Управляющая компанія "Брянскій машиностроітєльний завод", яке запропонувало за пакет 292 млн. 505 тис. грн. (Стартова ціна пакета становила 292 млн. грн.).

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: