Частка іноземців у регулятивному капіталі українських банків - 28%

Середа, 14 березня 2007, 20:41 -

Частка іноземного капіталу в сукупному регулятивному капіталі українських банків до березня 2007 року становила 28%.

Про це повідомив виконавчий директор, глава дирекції банківського регулювання, нагляду й фінансового моніторингу Національного банку Олександр Кіреєв.

"На 1 березня 28% - іноземний капітал у банківській системі. Це регулятивний капітал. У статутному капіталі приблизно така ж пропорція", - сказав Кірєєв у середу.

Щодо обмежень на присутність приватного або державного іноземного капіталу в банківській системі України, глава дирекції банківського регулювання відзначив, що "це поки навряд чи можливо", оскільки такий крок, зокрема, погіршить ситуацію українських позичальників на зовнішньому ринку.

Реклама:

Як повідомлялося, частка іноземного капіталу в сукупному зареєстрованому статутному капіталі українських банків за підсумками січня 2007 року скоротилася до 27,3% з 27,6% - у країні діяло 13 банків з 100%-м іноземним капіталом й 35 за участю іноземного капіталу.

Оцінюючи сформований рівень проблемних кредитів у банківській системі, Кіреєв відзначив, що він не викликає побоювань.

Разом з тим, за його словами, при зниженні темпів зростання загального обсягу кредитних вкладень частка проблемних кредитів у їхній структурі почне зростати.

"Якщо зростання збережеться, то частка їх буде на низькому рівні. Як тільки темпи приросту загальних кредитних вкладень почнуть падати - їх (проблемних кредитів) частка буде потихеньку рости", - пояснив Кіреєв.

Як повідомлялося з посиланням на дані Нацбанку, обсяг кредитних вкладень у лютому збільшився на 4,6% - до 256,2 млрд. грн (з початку року - на 4,5%).

При цьому кумулятивний темп приросту кредитних вкладень є найбільшим з 2001 року.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: