Азаров не дозволить "Нафтогазу" відключати людям газ

Вівторок, 13 березня 2007, 16:51 -

Перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров заявляє, що уряд не дозволить масові відключення споживачів від енергоносіїв, незважаючи на наявність боржників за газ.

Про це він заявив на брифінгу у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ніяких масових відключень, коли страждають і ті, хто заплатив, і ті, хто не заплатив, не повинно бути однозначно. Тому добро уряд на це не дає нікому", - сказав він.

Разом з тим Азаров зазначив, що ситуація в регіонах залежить не тільки від дій уряду, але і від місцевої влади.

Реклама:

"У нас останнім часом усі стрілки дуже вміло переведені на уряд. Однак всі органи місцевої виконавчої влади контролює президент, який себе учора відніс до опозиції. Тому з них (з місцевої влади) і треба запитувати", - сказав перший віце-прем'єр.

За його словами, уряд призначив всього 12 глав держадміністрацій районного рівня більш ніж з 500.

"П'ятсот із рештою чоловік глав адміністрацій - обласних, районних і так далі - це все призначенці, котрі відносяться до "Нашої України" або БЮТу. Тому до них треба висувати всі основні претензії, і ми будемо до них висувати ці претензії", - підкреслив Азаров.

Як повідомилося, прес-центр НАК "Нафтогаз" у понеділок заявив про намір компанії обмежити поставки природного газу 36 теплопостачальним підприємствам України через незадовільні розрахунки за поставлене паливо.

НАК також повідомив, що у випадку непогашення заборгованості, обмеження поставок газу з 13 березня почнуться в Херсонській (рівень розрахунків - 21%), Дніпропетровській (33%), Закарпатській (35%), Харківській (43%), Вінницькій (48%) і Луганській (42%) областях, а також у Дніпропетровську (20%), Макіївці (43 %) та Кривому Року (40%).


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: