Янукович сподівається, що ЄС йому допоможе "йти шляхом реформ"

Вівторок, 6 лютого 2007, 17:47 -

Прем’єр Віктор Янукович сподівається, що посилена угода з Євросоюзом дасть Україні можливість пройти шлях довготривалих реформ.

Про це Янукович заявив на брифінгу після зустрічі прем’єра Янукович з представниками делегації Євросоюзу.

"Я хотів би сказати, що Україна намітила цілу низку реформ, які набагато наблизять Україну до тієї мети, яку ми перед собою поставили – це вступ України до ЄС", - сказав він.

"Зараз сприятливий час для створення таких реформ, бо ми внаслідок політреформи отримали дієвий механізм співпраці уряду, парламенту і президента", - зазначив Янукович.

Реклама:

"Це відкриває нам шлях для довготривалих реформ. І ми їх відпрацьовуємо. Ми сподіваємось, що ми відпрацюємо посилену угоду з Європейським Союзом. Таку, яка дасть нам можливість пройти цей складний і важкий шлях з оптимальною швидкістю", - наголосив він.

Водночас міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер вважає, що для початку переговорів щодо поглибленої угоди між Україною та ЄС є всі передумови.

Про це він заявив на брифінгу після зустрічі прем’єра Янукович з представниками делегації Євросоюзу.

"Хочу сказати, що сьогодні є гарним днем, бо ми розпочали переговори між Україною й ЄС щодо посиленої угоди. Для цього є всі необхідні передумови", - зазначив Штайнмайер.

Він також зазначив, що переговори є передумовою, щоб намітити сфери, які є пріоритетними для подальшого співробітництва.

"Це сфери, де ми можемо поглибити, розбудувати свою співпрацю", - додав міністр закордонних справ Німеччини.

Штайнмайер також зазначив, що такими сферами є питання зони вільної торгівлі, сектор юстиції, правова реформа, оборонна політика та політика безпеки.

За його словами, саме її питання стануть предметом детального обговорення.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: