Костусєв не має претензій до "УкрГаз-Енерго"

Вівторок, 27 лютого 2007, 14:01 -

Антимонопольний комітет не має претензій до ЗАТ "Укргаз-энерго" - спільного підприємства НАК "Нафтогаз України" і RosUkrEnergo AG (Швейцарія).

Про це заявив глава відомства Олексій Костусєв.

"У АМК немає претензій до компанії "УкрГаз-Еэнерго". Ми провели розслідування і з'ясували, що підприємства, що подали на неї заяви, по-перше, жодного дня не зупинялися, по-друге, мали альтернативні джерела постачання газу, а також свій газ", - сказав він журналістам у Києві у вівторок.

"УкрГаз-Енерго", за інформацією АМК, врегулювало виниклий наприкінці 2006 року конфлікт з низкою промислових споживачів, яким відмовлялося в поставках природного газу.

Реклама:

"За нашою інформацією, "УкрГаз-Енерго" направило цим підприємствам договори на поставки газу в 2007 році, тому в них уже ніяких претензій нема", - сказав глава комітету.

У той же час Костусєв думає, що в 2007 році "УкрГаз-Енерго" може зайняти монопольне положення на ринку поставок природного газу до України.

"Судячи з обсягів, задекларованих "УкрГаз-Енерго" на 2007 рік, можна припустити, що воно займе монопольне положення. Однак на сьогодні в АМК немає підстав розглядати, зловживає СП їм чи ні", - сказав глава АМК.

Як повідомлялося, у листопаді 2006 року комітет вирішив встановити, чи є "УкрГаз-Енерго" монополістом на ринку поставок природного газу промспоживачам. Приводом для визначення положення газотрейдеру на ринку стало звернення до АМК низки промислових підприємств, яким "УкрГаз-Енерго" відмовило в поставках газу. Наприкінці грудня АМК рекомендував "УкрГаз-Енерго" відмовитися від обмежень у поставках природного газу промспоживачам і прийняв рішення оштрафувати СП на 170 тис. грн. за несвоєчасне надання інформації.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: