Ахметов може стати хазяїном "Альфа-банку"

Четвер, 15 лютого 2007, 17:53 -

Зміна власників ЗАТ "Альфа-банк (Україна)", що завершилася наприкінці минулого року, була частиною процесу підготовки банку до продажу. Серед найбільш ймовірних покупців банку - група SCM народного депутата Рината Ахметова.

Про це повідомило джерело в Нацбанку.

Утім, менеджери фінустанови даний факт поки заперечують.

Протягом другої половини 2006 року російський "Альфа-банк" у три етапи вийшов зі складу акціонерів українського банку. На його місце прийшов кіпрський офшор ABH Ukraine Ltd. Йому тепер належить 99,9% ЗАТ "Альфа-банку (Україна)".

Реклама:

ABH Ukraine Ltd - "дочка" ABH Holdings Corp (Британські Віргінські острова), що власне і належать більш 99,7% акцій російського "Альфа-банку". ABH Holdings Corp. - ядро російської "Альфа-груп", що володіють російські мільярдери Міхаіл Фрідман, Ґєрман Хан та Алєксєй Кузьмічьов.

Через те, що тепер майже 100% акцій "Альфа-банк (Україна)" сконцентровані на кіпрському офшорі, для зміни власника українського банку досить продати ABH Ukraine Ltd. "Хазяї хочуть одержати гроші прямо, а не через Росію", - стверджує джерело.

Джерело пояснює вихід "Альфи" з українського проекту тим, що він "не виправдав надій". За його словами, "з моменту відкриття тут діялася формена "чехарда" - за п'ять років у банці змінилося чотири керівники".

За словами джерела, остаточно інтерес до українського ринку власники "Альфа-груп" втратили після того, як у 2005 році не змогли переконати Віктора Пінчука продати їм "Укрсоцбанк" за 600 млн. дол.

Обком


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: