Чиновникам дадуть потратити ще $140 млн. кредитів на ЖКГ

П'ятниця, 5 січня 2007, 17:36

Світовий банк надасть Україні позику у розмірі $140 млн. на розвиток міської інфраструктури та покращення якості комунальних послуг, які надаються населенню. Передбачається, що цей проект буде поширено на Чернігівську, Донецьку, Івано-Франківську та Одеську області, повідомляє пресслужба мінфіну.

Більшу частину інвестицій в рамках Проекту буде надано комунальним підприємствам на покращення водопостачання, модернізацію водопровідно-каналізаційної системи та перероблення твердих відходів. Проект передбачає також спрямування коштів на енергозбереження, зокрема, на заміну спеціального обладнання на більш енергоефективне.

Угода про позику по Проекту буде підписана між Урядом України та Міжнародним банком реконструкції та розвитку. У свою чергу, угоди про виконання Проекту будуть підписані між МБРР та названими вище містами та їхніми комунальними підприємствами. Для рекредитування коштів позики будуть укладатись субкредитні угоди між Мінфіном, Мінбудом та комунальними підприємствами.

Пропозиції з ініціювання цього Проекту схвалені на засіданні Кабінету Міністрів України 7 грудня 2005 року, а відповідальним виконавцем визначено Міністерство будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства.

Реклама:


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!