Світовий банк хоче вкласти більше грошей в Україну у 2007

Середа, 17 січня 2007, 15:31

Інвестиції Світового банку в проекти в Україні у 2007 році можуть скласти $0,5-1,0 млрд., тоді як у 2006 році вони склали біля $0,5 млрд.

Про це повідомив директор СБ по Україні, Білорусі та Молдові Пол Бермінгем на прес-конференції в середу.

За його словами, відповідні проекти вже готуються, і початок їхнього фінансування буде залежати від часу завершення їхньої підготовки.

"Інфраструктурні проекти, що ми готуємо зараз, уже складають приблизно $1 млрд... Протягом поточного року в нас буде (обсяг інвестицій в Україну) не менше ніж $500 млн.", - зазначив Бермінгем.

Реклама:

Зокрема, він зазначив, що у 2007 році СБ може затвердити проект по фінансуванню реконструкції дороги між Києвом та Харковом на суму до $400 млн.

При цьому він відзначив досить високий рівень смертності на дорогах в Україні.

Директор СБ повідомив, що банк працює над стратегією співробітництва з Україною на 2007-2011 р., і нагадав, що за оцінками банку в найближчі 10 років інвестиційні потреби України оцінюються на рівні $100 млрд.

Він також повідомив, що СБ вітає наближення України до вступу до Світової організації торгівлі (СОТ). При цьому, за його оцінкою, країна може стати членом СОТ в найближчі кілька місяців.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!