У Бойка знову обіцяють низькі ціни на бензин

Середа, 17 січня 2007, 15:35 -

Міністерство палива та енергетики прогнозує поступове зниження цін в оптовій, а згодом і у роздрібній торгівлі на нафтопродуктами.

Про це йшлося 16 січня на засіданні секретаріату експертно-аналітичної групи з питань функціонування ринку нафти й нафтопродуктів під головуванням міністра палива та енергетики Юрія Бойко, повідомили у прес-службі Міністерства.

Відповідно до повідомлення, під час засідання була розглянута цінова ситуація на ринку нафтопродуктів і ресурсне наповнення ринку в січні-лютому поточного року.

"Як свідчать розрахунки Мінпаливенерго, складені на основі даних нафтопереробних заводів і самих більших імпортерів, у січні очікується профіцитний баланс нафтопродуктів стосовно балансу січня 2005 р. Очікується, що аналогічним способом сформується лютневий баланс, який остаточно буде складено у третій декаді січня", - говориться у повідомленні.

Реклама:

Крім того, у прес-службі відзначили, що розгляд цінової ситуації засвідчило наявність передумов для поступового зниження цін в оптової, а надалі й у роздрібній торгівлі.

Головним фактором для таких прогнозів є стрімке падіння цін на європейському ринку. Зокрема, за 12 днів січня ціни на бензин А-95 знизилися на 14,8%, на російське дизпаливо - на 11,1%.

Також на засіданні секретаріату представники найпотужніших операторів ринку проінформували, що під впливом ситуації на світовому ринку вони вже провели істотне зниження оптових цін і планують наступне їхнє коректування з урахуванням динаміки зовнішнього ринку й цін на нафтову сировину.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: