Пинзеник думає, що Янукович ріже зарплату українцям

Середа, 27 грудня 2006, 14:02

Віктор Пинзеник вважає одним з "досягнень" уряду від початку його діяльності – щомісячне зменшення реальної зарплати.

"З моменту приходу до влади нового уряду рівень реальної заробітної плати послідовно знижується", - зазначив екс-міністр фінансів, лідер ПРП Віктор Пинзеник, коментуючи на прохання журналістів заяви про "досягнення", що прозвучали на засіданні уряду, передає прес-служба партії "Реформи і порядок".

"У серпні реальна зарплата знизилася на 0,5%, у вересні – на 0,7%, у жовтні – на 2,4%, у листопаді – на 0,3%", - підкреслив Пинзеник.

Він зазначив, що дані офіційної статистики свідчать про те, що кожного місяця за цей період зростання цін перевищувало темпи зміни заробітної плати.

Реклама:

Віктор Пинзеник нагадав, що зростання ВВП зараз "витягують" галузі, пов’язані з доходами громадян, насамперед, житлове будівництво, промисловість будівельних матеріалів та торгівля.

"Зменшення реальних доходів громадян може негативно вплинути на темпи зростання валового внурішнього продукту. Нинішній уряд повинен це розуміти і враховувати, а не навпаки – багатьма рішеннями демонструвати політику на згортання соціальноорієнтованої ринкової економіки", - сказав екс-міністр фінансів.

Економічна Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!