Винного в замаху на Корбана засудили до 14 років в'язниці

Середа, 27 грудня 2006, 14:19

Апеляційний суд Дніпропетровської області 25 грудня присудив до 14 років позбавлення волі людину, що здійснила 19 березня замах на голову наглядової ради компанії "Славутич-Капітал" Геннадія Корбана.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Дніпропетровської області, передає proUA з посиланням на "Українські новини".

"Апеляційним судом справа розглянута, і громадянин Д. засуджений, згідно ст.15 ч.2 (Замах на злочин), ст.115 ч.2 (Навмисне вбивство), ст.121 ч.2 (Навмисне тяжке тілесне ушкодження), ст. 358 ч.3 (Підробка документів, печаток, штампів і бланків, їхній збут і використання підроблених документів), ст.263 ч.3 (Незаконне використання зброї, боєприпасами й вибуховими речовинами), на 14 років позбавлення волі", - сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, на початку грудня Генеральна прокуратура передала в суд кримінальну справу про замах на Корбана.

Реклама:

19 березня, близько 22:00, невідомий, використовуючи автоматичну зброю, зробив у Дніпропетровську замах на життя Корбана, який на той момент також був кандидатом у депутати Дніпропетровської обласної ради від партії "Народний Союз Наша Україна".

Корбан не постраждав.

У квітні прокуратура заявила про встановлення замовника замаху, що, по даним правоохоронців, є громадянином Росії, що перебуває в Москві.

У травні правоохоронні органи затримали в Москві постачальника зброї для замаху на Корбана.

Затриманий - громадянин України й підозрюється в здійсненні ще багатьох злочинів на території Росії.

Міліція затримала ще кількох підозрюваних у замаху на Корбана.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!