"Укртранснафта" вкладе $0,7 млрд. у новостворений стабілізаційний фонд

Середа, 27 грудня 2006, 16:23

В стабілізаційний фонд буде вкладено до 700 млн. дол. Про це повідомив голова правління ВАТ "Укртранснафта" Ігор Кирюшин на прес-конференції в Києві.

Голова компанії оцінив окупність проекту від 5 до 8 років. Водночас, він зазначив, що необхідно зробити кілька бюрократичних кроків для створення стабілізаційного запасу, повідомляє прес-служба "Укртранснафти".

"Компанія готова до двох варіантів переробки нафти як в Україні, так і за її кордонами. Щоби втілити ці рішення в життя, необхідні рішення низки інстанцій, таких як спостережна рада "Укртранснафти", а також затвердження рішенням Кабміну", - наголосив Ігор Кирюшин.

Створення стабілізаційного запасу розпочалося в грудні і триватиме до кінця січня.

Призначення стабілізаційного запасу нафти і нафтопродуктів – стабілізація цінової ситуації на ринку в періоди ажіотажного попиту на нафту і нафтопродукти.

Реклама:

Його обсяг - приблизно 200 тис. тонн світлих нафтопродуктів. Цього запасу достатньо для проведення товарної інтервенції протягом 5-10 діб.

На сьогоднішній день розглядається структура стабілізаційного запасу, що складається з дизельного палива та бензину А-76 у співвідношенні 50/50.

Очікується, що мінімальний запас нафтопродуктів та нафти, якого вистачить на 90 діб, згідно європейських стандартів, в Україні буде створено протягом 10 років.

Економічна Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!