Білоруси скуповують теплий одяг та обігрівачі

Середа, 27 грудня 2006, 18:48

Жителі Мінська після повідомлень про те, що російський Газпром і Бєларусь не змогли домовитися про ціну на газ в 2007 році, почали скуповувати теплий одяг й електричні обігрівачі.

У білоруській столиці продавці на ринках рекомендують покупцям затарюватися продуктами взапас, оскільки "невідомо, що буде після Нового року".

"Вартість на газ Росія підвищить, і ціни відповідно злетять", - заявляють торговці.

Якщо молодь не поспішає скористатися цими порадами, то старше покоління страхується, закуповуючи крупи, сіль і цукор - те, що не псується.

Реклама:

Президент Бєларусі Олександр Лукашенко закликав чиновників і громадян "в умовах тиску на Бєларусь ззовні" жити по коштам і заощаджувати енергію.

"У цих умовах саме головне - вміти жити по коштам і заощаджувати, особливо енергоресурси", - заявив напередодні Олександр Лукашенко, передає прес-служба білоруського лідера.

Президент Бєларусі підкреслив, що з 1 січня в республіці має бути значно активізовано роботу з підвищення ефективності керування народним господарством країни.

Попит з кожного за довірену ділянку роботи й наявність реального результату буде дуже серйозний, підкреслив Лукашенко.

При цьому білоруський лідер відзначив, що переговори про умови поставки російського газу в 2007 році йдуть дуже важко.

Як підкреслив Лукашенко, "накати на Бєларусь дуже серйозні". За словами білоруського президента, "то там, то тут виникають питання по поставках білоруських товарів в Росію".

На думку Лукашенка, "це відбувається тому, що конкуренція посилюється, і не всі російські товари можуть конкурувати з білоруськими".

"А це не влаштовує певних посадових осіб у Росії, а також в інших організаціях", - заявив глава білоруської держави.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!