Азаров набрав мільярдних боргів і не розуміє, чому ніхто не радіє

Вівторок, 26 грудня 2006, 16:33 -

Перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров вважає безвідповідальними дії попередніх урядів щодо підняття тарифів на газ і електроенергію без компенсації населенню цього подорожчання з бюджету, у зв'язку з чим накопичилася колосальна заборгованість за оплату послуг ЖКГ.

Про це чиновник заявив журналістам на прес-конференції у вівторок.

При цьому він підкреслив, що в листопаді цього року бюджет України було зведено із профіцитом у 3 млрд. 360 млн. грн., у той час як у жовтні був дефіцит понад 1 млрд. грн.

"У зв'язку з цим ми зіштовхнулися з необхідністю серйозної корекції фінансової політики. І ми її провели без особливої "трескотні". Ми зіштовхнулися з касовим розривом 7 млрд. грн., з бюджетним дефіцитом. А зараз ми маємо профіцит", - сказав віце-прем'єр.

Реклама:

Нагадаємо, що таких результатів уряду Януковича удалося досягти в основному завдяки серії внутрішніх (840 млн. грн.) і зовнішніх (5 млрд. 130 млн. грн.) запозичень.

Микола Азаров називає таку фінансову політику великим успіхом і не розуміє, чому в сторону уряду немає оплесків та схвальних вигуків.

"Позитив це чи ні? Не бачу взагалі оплесків... Не чую вигуків гарних... От країна раптом з дефіцитної стала профіцитною. І ніхто на це не реагує. Вважається, що це так і повинно бути. Ну добре, ми в оплесків не потребуємо. Так що переживемо без оплесків. Важливо те, що фінансова система держави стала надійною.", - вирішив Азаров.

Економічна Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: