"Земельне питання" розколює Крим

Четвер, 21 грудня 2006, 13:04

Верховна Рада АР Крим висловила стурбованість з приводу ситуацієї, яка пов'язана з дотриманням земельного законодавства на півострові.

Про це йдеться у зверненні кримського парламенту "Про ситуацію в АРК, що склалася з розподілом і використанням земельних ділянок для житлового будівництва" до місцевого населення.

Депутати відзначили, що 2006 рік характеризується загостренням земельних відносин у Криму, а земля стала предметом купівлі-продажу й комерційного використання, що призводить до того, що "у ряді випадків уникнути силового рішення проблеми вдається з великими зусиллями".

Крім того, депутати заявили, що Верховна Рада АРК вважає неприпустимим розподіл і виділення земельних ділянок для індивідуального будівництва за національною ознакою, а єдиний справедливий і законний шлях - це "об'єктивне визначення соціальних показників потреби у виділенні земельної ділянки".

Реклама:

Кримський парламент звернув увагу прокуратури й міліції АРК на те, що процес самовільних земельних захоплень на півострові не зупинений, що свідчить про неприйняття реальних дійових заходів по недопущенню порушення закону в сфері земельних відносин.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!