Пинзеник: росіяни платитимуть за транзит газу вдвічі менше ніж українці

Четвер, 21 грудня 2006, 13:37

З 1 січня 2007 року ціна за транспортування 1000 куб. м газу українськими трубопроводами на відстань 100 км становитиме щонайменше 3,3 дол., в той час як Росія платить Україні за транзит 1,6 дол. за 1000 кубометрів на 100 км.

Про це заявив екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник, передає прес-служба партії "Реформи і порядок".

"Ставка плати за транспортування газу для споживачів України є щонайменше вдвічі більшою, ніж ціна, яку платять нам за транзит газу", - підкреслив Пинзеник, коментуючи затверджене у вівторок НКРЕ рішення збільшити тариф на транспортування природного газу трубопровідним транспортом для споживачів України на 31,4%. Ставка за транспортування газу трубопроводами по всій території України від 1 січня становитиме 92 грн. за 1000 куб. м (без ПДВ) незалежно від відстані транспортування.

Він також наголосив, що при використанні газу в Україні його не треба транспортувати через усю територію. Інакше кажучи, відстань транспортування як мінімум удвічі менша, ніж при транзиті російського газу територією України. Якщо ж іще взяти до уваги 20 млрд. газу власного видобутку, який транспортується на ще менші відстані, то ціна за транспортування для українських споживачів перевищить 3,3 дол. за 1000 куб. м.

Реклама:

Віктор Пинзеник назвав "економічно необґрунтованою та недопустимою з точки зору національних інтересів та інтересів вітчизняних споживачів проведення урядом такої енергетичної політики, коли українці платять вдвічі більшу ціну за аналогічну послугу (транспортування газу), яка надається російським структурам".

Економічна Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!