Смерть Ніязова не піде на користь Україні - Центр Разумкова

Четвер, 21 грудня 2006, 15:58

Смерть президента Туркменістану Сапармурата Ніязова піде не на користь українсько-туркменським відносинам і призведе до паузи в енергетичному діалозі.

Про це заявив заступник генерального директора Центра Разумкова Валерій Чалий на прес-конференції в четвер.

"У будь-якому випадку сьогоднішня ситуація не буде на користь відносинам (України і Туркменії ), тому що буде відповідна пауза в діалозі, у тому числі в енергетичному діалозі", - сказав Чалий.

За його словами, усі питання міжнародних відносин, у тому числі в сфері енергопоставок, контролювалися в Туркменістані Ніязовим, і тому "незрозуміла схема взаємодії" у майбутньому.

Реклама:

У той же час він підкреслив, що розвиток подальших двосторонніх відносин між Україною і Туркменістаном буде залежати від розвитку внутрішньополітичної ситуації в Туркменії.

"Туркменістан - це непроста країна, і там можливий різний хід подій", - зазначив експерт, не виключивши можливість того, що деякі сили захочуть скористатися даною ситуацією у своїх цілях.

Чалий відзначив важливість для України виявити підтримку туркменському народові в ці дні, а також показати, що Україна залишається надійним і послідовним партнером на міжнародній арені.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!