В Україні запрацював мобільний зв'язок третього покоління

Четвер, 21 грудня 2006, 18:52

Український оператор зв'язку ЗАТ "Телесистеми України" почав надавати послуги мобільного зв'язку третього покоління - 3G у стандарті CDMA800 під торговельною маркою PEOPLEnet.

"Із сьогоднішнього дня мережа працює в трьох містах України - Києві, Дніпропетровську та Одесі", - сказав гендиректор ЗАТ Віталій Ворожбит на прес-конференції в Києві в четвер.

Він уточнив, що поки в мережі встановлено 100 базових станцій, вона працює в режимі тестової експлуатації, та її послугами можуть користуватися партнери компанії.

"Ввести мережу в комерційну експлуатацію планується в лютому 2007 року і до кінця наступного року покрити нею всі обласні центри України", - додав Ворожбит.

Реклама:

За його словами, поставлено також мету досягти за підсумками 2008 року покриття території, на якій проживає 80% населення України.

Гендиректор нагадав, що до 2008 року планується інвестувати в розширення мережі 3G 180 млн. дол. Ворожбит також повідомив, що в рамках підготовки до запуску мережі 3G "Телесистеми України" придбали оптоволоконні мережі загальною довжиною 10 тис. км у компаній ТОВ "ЦСС-Євроком" (Одеса) і "Астраком", не уточнивши розмір угод.

"Телесистеми України" - оператор зв'язку, що надає повний комплекс телекомунікаційних та мультимедійних послуг. Працює на ринку телекомунікацій як оператор фіксованого зв'язку з 1997 року. На початку липня Національна комісія з питань регулювання зв'язку видав ЗАТ "Телесистеми України" мережевий код 092.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!