Порошенко: Облгази повинні залишитися нашими

Четвер, 21 грудня 2006, 19:42

В Україні дійсно існують приклади використання важелів тиску на вітчизняну промисловість. Про це повідомив, відповідаючи на запитання про можливості наявності рейдерських атак на облгази, депутат Верховної Ради Петро Порошенко.

"Наприклад, питання заборони українського експорту м'ясо-молочної продукції привів до перерозподілу власності в м'ясо-молочній галузі, коли ряд об'єктів були куплені російськими бізнесменами, що займаються в даній галузі", - відзначив депутат.

Він висловив переконання, що монополізація газових поставок на дочірні підприємства "Росукренерго", "безумовно, призводить до того, що облгази по поставках починають залежати від "Росукренерго".

"Аж до того, що буде перерозподілена частина власності українських акціонерів, тому що вони просто втрачають частини прибутку", - підкреслив Порошенко.

Реклама:

У той же час Порошенко висловив переконання, що все-таки "капіталізація даного ринку буде зростати й у тому числі в інтересах національної безпеки варто зберегти контроль над облгазами".

Нагадаємо, раніше голова правління ВАТ "Львівгаз" Василь Марчук повідомляв, що ряд підприємства - ВАТ "Львівгаз", ВАТ "Закарпатгаз", ВАТ "Чернівцігаз", ВАТ "Волиньгаз", та ін. піддаються тиску з боку правоохоронних органів.

Ліга

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!