Рудьковський попросив французів допомогти набудувати в Україні автобани

Понеділок, 18 грудня 2006, 16:12 -

Міністерство транспорту та зв'язку проводить переговори з французькими автомобілебудівними компаніями з приводу створення спільного концерну з будівництву автобанів в Україні.

Про це повідомив міністр транспорту та зв'язку Микола Рудьковський в ексклюзивному інтерв’ю агентству FrancePress напередодні робочої поїздки до Франції, передає прес-служба Мінтрансу.

"Для участі в такому проекті потрібен серйозний партнер, який би міг на сучасному рівні взяти участь у проектуванні. Це буде створення консорціуму підприємств від української, французької сторін та, можливо, банків, які будуть кредитувати здійснення таких робіт", - заявив Рудьковський.

За словами чиновника, французьку компанію обрали у зв'язку з тим, що рівень поєднання інтересів приватного капіталу та державних стратегічних інтересів у Франції дуже вдало реалізується.

"Французи - світові лідери в галузі будівництва. Я хотів би домовитися з компаніями, які будують автошляхи, про створення концерну будівництва автомагістралей і мостів до них на концесійній основі для будівництва мережі автобанів в Україні", - зауважив міністр.

Роботу, спрямовану на будівництво автобанів, розпочато з консультацій банками, створення робочої групи по підготовці відповідного проекту. З цією метою розроблені відповідні закони Верховної Ради щодо механізмів відчуження земель для будівництва.

Реклама:

Планується, що кошти на будівництво доріг залучатимуться на концесійній основі. Виділятимуться ділянки на будівництво на 25 років, а за цей час консорціум, який їх будує - будуватиме і здійснюватиме експлуатацію автобану.

Економічна Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: