"УкрГаз-Енерго" написало Костусєву листа

Понеділок, 18 грудня 2006, 18:36 -

Антимонопольний комітет 15 грудня отримав від ЗАТ "УкрГаз-Енерго" інформацію для визначення положення компанії на ринку поставок природного газу промисловим споживачам.

Про це повідомили агенству "Інтерфакс-Україна" в АМК у понеділок.

Комітет у даний час визначає повноту отриманих від "УкрГаз-Енерго" матеріалів, уточнили в прес-службі АМК.

Як повідомлялося, АМК у листопаді 2006 року вирішив встановити, чи є "УкрГаз-Енерго" монополістом на ринку поставок природного газу промисловим споживачам. Приводом для визначення положення газотрейдера на ринку стало звернення в АМК ряду промислових підприємств, яким "УкрГаз-Енерго" відмовило в поставках газу.

Реклама:

Комітет 14 листопада направив до "УкрГаз-Енерго" офіційний запит з вимогою до 21 листопада надати дані про обсяги реалізації газу та укладених зі споживачами договорах, а також пояснити причину відмови в поставках окремим підприємствам.

"УкрГаз-Енерго" повідомило АМК, що надасть усі необхідні документи не пізніше 14 грудня. Тим часом комітет наприкінці листопада порушив справу проти "УкрГаз-Енерго" через те, що компанія у встановлені АМК терміни не надала інформацію, і повторно звернувся до компанії з вимогою відповісти на запит до 12 грудня 2006 року.

Газотрейдер направив відповідь комітету 12 грудня.

Створене в лютому 2006 року "УкрГаз-Енерго", спільне підприємство національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" і газотрейдера RosUkrEnergo AG, із квітня 2006 року є єдиним імпортером природного газу в Україну. "УкрГаз-Енерго" продає промисловим споживачам України природний газ, що купується в RosUkrEnergo.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: