НБУ закликає захистити банки та інвесторів

П'ятниця, 30 червня 2006, 15:19 -

Національний банк України закликає підвищити рівень захисту прав кредиторів та інвесторів у країні.

Про це повідомив заступник голови НБУ Олександр Савченко в ході "круглого столу" на тему "Інвестиції в економіку України: стан, проблеми, потреби" 30 червня, передає "Інтерфакс-Україна".

Савченко відзначив, що підвищення захищеності кредиторів може стати додатковим стимулом для росту внутрішніх інвестицій в економіку країни.

"У нас кредитори не захищені - треба прямо сказати. Це стосується і банків. Вони не захищені ні через суди, тобто можна не віддавати кредит і три-чотири роки судитися; не захищені через виконавчу службу, ні через міліцію", - сказав Савченко.

Реклама:

За його словами, аналогічна ситуація складається й у питанні захисту прав інвесторів, що є стримуючим чинником на шляху залучення коштів населення в економіку через приватні пенсійні фонди, страхові компанії та компанії по управлінню активами.

"Потрібно відпрацьовувати нашу правову систему, наші правоохоронні органи на захист прав інвесторів - інвестор завжди правий, кредитор завжди правий. Це нас чекає попереду", - наголосив Савченко.

"Поки основним кредитором і інвестором економічного розвитку виступає населення України. Якщо порівняти внесок населення і внесок іноземних інвестицій, то іноземні інвестиції виглядають як погрішність. Ми їх просто не бачимо", - сказав заступник голови НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: