18 листопада 2019

Публікації
Як стати виноробом: десять кроків для старту
"Українська правда" зібрала рекомендації для виноробів-стартаперів, які хочуть не просто дегустувати своє вино вдома, а й мати можливість запрошувати на дегустації туристів або продавати напій в магазинах.
"Укрспирт" готують до продажу: чому це так необхідно
Від приватизації ДП "Укрспирт" держава планує отримати близько 5 млрд грн. Верховна Рада проголосувала у першому читанні за демонополізацію спиртової галузі та скасувала заборону на продаж підприємства. Що це означає?
Колонки

Пільги для "зеленої енергетики": міфи і реалії в Україні

Депутати пропонують знизити "зелений тариф" для електроенергії з відновлюваних джерел енергії. Які наслідки це матиме?

Навіщо потрібен обмін даними між податковими службами України та США

Президент підписав закон, який дозволить уряду США перешкоджати ухиленням від сплати податків американських громадян, які працюють на території України. Чому це важливо?
Новини
20:00
Новини 18 листопада: ринок землі, транзит газу, криптовалюта
Про що говорили сьогодні?
19:41
Українська "дочка" російського банку припиняє обслуговування клієнтів через інтернет
Промінвестбанк, який належить російському ВЕБ, припиняє дистанційне обслуговування клієнтів.
19:15
У додатку "Kyiv Smart City" з'являться сповіщення про дорожні роботи
Додаток "Kyiv Smart City" найближчим часом буде автоматично повідомляти про дорожні ремонтні роботи, а пізніше - про відключення електроенергії у будинку.
18:40
"Нафтогаз" змінив керівника проблемних ТЕЦ Дубневичів
"Нафтогаз" призначив новим керівником Новороздільської та Новояворівської ТЕЦ Івана Сороку - таким чином виконано один із пунктів плану дій щодо вирішення ситуації з теплопостачанням міст Новояворівськ та Новий Розділ.
18:20
Уповноважений Зеленського про ліміт землі "в одні руки": До другого читання знайдемо компроміс
Компроміс із питання граничної концентрації сільгоспземлі в одних руках після зняття мораторію на її продаж знайдуть після дискусій з усіма учасниками процесу.
17:48
У Нафтогазі прокоментували пропозицію Газпрому
Нафтогаз отримав факсом пропозицію від Газпрому, про продовження на рік діючого контракту або укладення нового договору про транзит газу.
17:39
Косюк про відкриття ринку землі: Не чекайте дива, Україна не стане раптово багатою
Мільярдер Юрій Косюк, який володіє агрохолдингом "МХП", заявив, що Україна не стане раптово багатою через відкриття ринку землі.
17:07
У жовтні транзит нафтопродуктів через Україну скоротився на 40%
Транзитні перевезення нафтопродуктів залізницею через територію України за підсумками жовтня скоротились до 8,7 тисяч тонн - на 41% у порівнянні з обсягами жовтня минулого року.
17:05
IFC: "Укргазбанк" стає все більш привабливим для стратегічних інвестицій
IFC (Міжнародна фінансова корпорація) розглядає можливість надання "Укргазбанку" доприватизаційного конвертованого боргового інструменту.
17:02
Ліміт землі "в одні руки" буде переглядатися — Разумков
Верховна Рада має намір переглянути обмеження щодо володіння землею при підготовці до другого читання законопроєкту про ринок землі.
16:45
У Кабміні вивчають можливе підняття лімітів для ФОПів
У Кабінеті міністрів вивчають питання підняття лімітів максимально можливого річного доходу, який може мати фізична особа-підприємець.
16:26
Гривня на міжбанку трохи впала
18 листопада котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 24,16 – 24,20 гривні за долар.
16:13
Нацкомісія з тарифів може підвищити тариф "Укренерго"
Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, планує з 1 січня 2020 року підвищити тариф "Укренерго" на передачу електричної енергії на 36% - до 158,28 грн/мегават-годину, на 24% - тариф на послуги з диспетчеризації (оперативно-технічного управління), до 9,94 гривень/мегават-годину.
16:12
Суд відпустив голову "Укрексімбанку" під заставу
Печерський районний суд Києва звільнив з-під варти голову правління АТ "Укрексімбанк" Олександра Гриценка і відпустив його під заставу в розмірі 2 млн 998 тис 681 грн.
16:04
Ford презентував перший електричний кросовер Mustang
Автоконцерн Ford презентував електричний кросовер Mustang Mach-E, продажі якого стартують у 2020 році.
16:02
Лондонський суд дав більше часу адвокатам Коломойського і Боголюбова
Високий суд Лондона 15 листопада вирішив надати екс-власникам Приватбанку Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову додатковий час для підготовки до захисту у справі банку до 10 січня 2020 року.
15:37
Через туман у Харкові скасували кілька авіарейсів
У аеропорту "Харків" через туман скасували або затримали кілька рейсів.
15:35
Укрексімбанк розмістив євробонди на 100 мільйонів доларів
Державний експортно-імпортний банк успішно завершив залучення субординованого боргу на міжнародних ринках капіталу з терміном 10 років на суму 100 мільйонів доларів зі ставкою 9,95%.
15:16
4,5 мільйона за місяць — КМДА підбила підсумки патрулювання смуги громадського транспорту
За результатами патрулювання смуги руху громадського транспорту в Києві протягом місяця винесено 8 600 постанов на загальну суму штрафів 4,4 мільйона гривень.
15:16
Прокуратура викрила схему заволодіння нерухомістю ВТБ Банку на 96 мільйонів
Київська місцева прокуратура завершила досудове слідство у кримінальному провадженні за фактом заволодіння майном АТ "ВТБ Банк" на суму понад 96 мільйонів гривень.
14:58
У Кабміні починають впроваджувати інструменти Google — Дубілет
Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет заявив про старт пілотного проєкту з впровадження інструментів Google у Кабміні.
14:44
Прокуратура просить заарештувати главу "Укрексімбанку": застава 100 мільйонів
Прокурор клопоче про запобіжний захід для голови "Укрексімбанку" Олександра Гриценка у вигляді застави в розмірі 100 млн грн і взяття його під варту на 50 днів.
14:35
Українцям обіцяють кредити на купівлю землі за ставкою 3-5%
У 2020 році на державну підтримку фермерів передбачено 4 мільярда гривень, сільськогосподарські товаровиробники зможуть брати гривневі кредити під купівлю землі за ставкою 3-5%.
14:15
У НБУ пропонують дозволити отримувати готівку з карток у касах магазинів
Національний банк виніс на громадське обговорення пропозицію дозволити власникам платіжних карток отримувати готівку з кас підприємств торгівлі, громадського харчування та послуг.
13:52
Tesla інвестує майже 4 мільярди євро у свій завод під Берліном - ЗМІ
Американська компанія Tesla має намір інвестувати у свій перший європейський завод під Берліном близько 4 мільярдів євро.
13:36
"Газпром" запропонував річний контракт на транзит газу взамін на відмову від претензій
"Газпром" направив "Нафтогазу" пропозицію про продовження на рік діючого контракту або укладення нового договору про транзит газу.
13:24
Фонд гарантування виставив на аукціон пул активів 2 банків
Фонд гарнтування вкладів фізичних осіб виставив на аукціон у системі ProZorro.Продажі пул активів юросіб, які перебувають на балансі двох неплатоспроможних банків: АТ "ВТБ БАНК" та АТ "Дельта Банк".
13:22
"Енергоатом" замовила прилад удвічі дорожче, ніж "Укренерго" два роки тому
"Енергоатом" 9 жовтня за результатами тендеру замовило шунтуючий реактор на 62,52 мільйона гривень, раніше "Укренерго" купив такі ж реактори удвічі дешевше, за 30 мільйонів гривень.
13:08
Компанія Коломойського оскаржує зняття арешту з акцій "Сбербанку"
Компанія ТОВ "Санаторій "Енергетик", пов'язана з Ігорем Коломойським та його партнерами подала апеляційну скаргу на рішення Госпсуду Києва, який задовольнив позов Сбербанку РФ про зняття арешту з акцій його української "дочки".
12:45
Concord bank розігрує "комунальні канікули" на 6 місяців
Concord bank оголосив про старт нової акції, де всі клієнти банку, які з 1 листопада 2019 року по 1 лютого 2020 року здійснять понад 10 оплат протягом місяця картками Mastercard від Concord bank,  отримають шанс на пів року викреслити з пам’яті платежі за комунальними послугами.
12:44
Співзасновник Microsoft Гейтс знову став найбагатшою людиною світу
Співзасновник корпорації Microsoft Білл Гейтс повернув собі пальму першості у рейтингу багатіїв, обігнавши Джеффа Безоса та Бернара Арно.
12:43
Мініфраструктури пропонує спростити реєстрацію для таксі
В міністерстві інфраструктури пропонують законопроєкт, який змінить отримання ліцензії на перевезення пасажирів на таксі та легковими автомобілями на повідомлення про початок діяльності.
12:16
До Ради внесли законопроєкт про легалізацію криптовалюти
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт "Про внесення змін до Податкового кодексу та інших законів України щодо оподаткування операцій з криптоактивами".
12:07
МАУ скасувала один з рейсів Київ-Запоріжжя, Мотор Січ натомість додала два
Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" з 18 листопада припинила виконання одного з щоденних рейсів за маршрутом Київ - Запоріжжя.
11:32
"Ліс у смартфоні": до реєстру додали ще дві області
Державне агентство лісових ресурсів підключила лісогосподарські підприємства Житомирської та Закарпатської області до електронного реєстру дозвільних квитків на заготівлю деревини та онлайн-карти рубок.
11:05
S&P підвищило кредитний рейтинг Києва
Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings поліпшило довгостроковий кредитний рейтинг Києва до рівня "В" з "В-", зі стабільним прогнозом.
10:38
Курс валют на 18 листопада: міжбанк, готівковий і "чорний" ринки
18 листопада котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 24,13 – 24,16 гривні за долар.
10:30
Morgan Stanley очікує на ослаблення долара в 2020 році
Morgan Stanley прогнозує, що американські акції та корпоративні облігації будуть показувати відстаючу динаміку в наступному році, а долар ослабне на тлі прискорення економічного зростання за межами США
10:11
Половина нинішніх міністрів колись були ФОПами
Із 20 членів Кабінету міністрів 10 раніше були підприємцями, 5 міністрів закрили ФОП лише в кінці літа – на початку осені 2019 року.
09:50
Українське Дунайське пароплавство очолив юрист
Наказом міністра інфраструктури Владислава Криклія виконуючим обов'язки голови правління "Українського Дунайського пароплавства" призначений Олексій Хомяков
09:15
Затримання Гриценка не вплине на роботу "Укресімбанку" — правління
Наглядова рада та правління "Укресімбанку" запевнили, що затримання голови банку Олександра Гриценка не вплине на діяльність установи
08:50
Українців можуть звільнити від податків з депозитів
Народний депутат від партії "Слуга народу" запропонував звільнити від оподаткування податком на доходи фізичних осіб депозитні вклади населення
08:20
"Нафтогаз" заявляє про критичну ситуацію з теплом, електрикою та водою на Львівщині
"Нафтогаз України" заявляє про критичну ситуацію в місті Новий Розділ на Львівщині: опалення немає, цілі райони міста без електрики, також під загрозою постачання води в один з районів
08:00
Курс валют: долар падає, євро росте
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні на 2 копійки, встановивши його на 18 листопада на рівні 24,22 гривні за долар