15 червня 2021

Публікації
OLX Україна: як заробляє понад мільярд на рік, три "безсмертні" схеми шахрайств та як зміниться доставка
Завдяки яким маркетинговим крокам сервіс посів провідне становище на ринку, на чому платформа заробляє 90% грошей та за яких умов користувачі не будуть платити OLX за розміщення оголошень?
Колонки

Американські гірки від Мінфіну

Що не так із ставкою рентної плати за користування надрами для металургійної галузі та чому бюджет може недоотримати половини платежів.

Вода під тиском: як реформувати водопровідну галузь, не знищивши її

МОЗ пропонує підвищити вимоги до якості питної води. Для цього потрібно виділити з бюджету близько 40 млрд євро на реконструкцію водоканалів або підвищити тариф у 10 разів. Як знайти вихід?

Вплив на владу - наше право чи обов’язок?

PROMOTED. Останні тижні інформаційне поле України зарясніло словами "деолігархізація",  "вплив бізнесу", "лобізм".

Приватизація портів: це дійсно вигідно державі?

Чим малі порти України можуть бути цікавими для інвесторів та чому приватизація цих об’єктів дозволить залучити інвестиції у їхній розвиток.
Новини
20:00
Новини 15 червня: українцям дозволили легалізувати статки, призначення Вітренка вважають незаконним
Про що всі говорили сьогодні?
19:40
МВФ проаналізує закон про податкову амністію на ризики відмивання коштів
Експерти Міжнародного валютного фонду аналізують ухвалений закон про податкову амністію на предмет неможливості його використання для відмивання коштів та корупції, а також щодо ефективності процедур перевірки
19:10
Курс валют: гривня продовжує зміцнюватися до долара
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні до долара на 6 копійок, встановивши його на 16 червня на рівні 26,93 гривні
18:45
ДФС і СБУ викрили "схему" з російським бензином
Правоохоронці викрили нелегальне виробництво пального з нафтопродуктів "сірого імпорту"
18:15
В НАЗК пояснили вимогу скасувати призначення Вітренка
В Національному агентстві із запобігання корупції заперечують зовнішній вплив на винесення припису щодо скасування призначення на посаду голови "Нафтогазу" Юрія Вітренка
17:53
Мінфін на аукціонах продав держоблігацій на 8 мільярдів
Міністерство фінансів на аукціонах з продажу облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП) залучило до держбюджету 7,97 млрд грн, а також зменшило дохідність річних паперів
17:31
Опозиція подала альтернативний законопроєкт про деолігархізацію
Група народних депутатів з опозиційних фракцій зареєструвала у Верховній Раді законопроект про деолігархізацію
17:19
Гривня ослабла на закритті міжбанку
15 червня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановились на рівні 27,02 - 27,04 гривні
16:49
Рада ратифікувала угоду між урядами України та Німеччини на 215 мільйонів євро
Верховна Рада на засіданні 15 червня ратифікувала угоду між урядами України та Німеччини про фінансове співробітництво, в рамках якої Україна зможе отримати 214,6 млн євро кредитних коштів на реалізацію інвестпроєктів
16:17
ЄС і США домовилися покінчити з 17-річною суперечкою довкола субсидій для Boeing і Airbus
Сполучені Штати та Європейський союз у вівторок домовились про припинення суперечки щодо субсидій конкуруючим виробникам літаків Boeing і Airbus та поступове скасуванню штрафних мит на мільярди доларів
16:00
МВС отримало 160 мільйонів від штрафів за перевищення швидкості
За січень-травень 2021 року до держбюджету надійшло 126,159 млн грн плати штрафів за порушення правил дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі. Загалом за рік роботи МВС отримало 160 млн грн.
15:54
"Ощадбанк" готують до кредитної угоди з ЄБРР з можливістю конвертації в акції банку 
Міністерство фінансів, Європейський банк реконструкції та розвитку і державний "Ощадбанк" підпишуть мандатний лист щодо довгострокового фінансування, завдяки чому ЄБРР зможе згодом увійти в капітал банку
15:35
Мережі АЗС підняли ціни на пальне після нових розрахунків Мінекономіки
Середня ціна бензину А-92 по країні 15 червня зросла на 15 копійок за літр та становить 28,36 грн/л, бензин А-95 подорожчав на 31 копійку за літр - до 29,29 грн/л, дизпаливо - на 37 коп/л, до 27,71 грн/л.
15:15
Сфера охорони здоров’я найшвидше зросла за доходами з 2010 року в Україні – дослідження
Частка сфери охорони здоров’я в українській економіці за доходами збільшилася у 2,7 раза з 2010 до 2019 року, хоча у структурі займає лише 0,53%
15:10
Борги підприємств Міноборони перетнули позначку в 715 мільйонів
Загальна кредиторська заборгованість державних підприємств, якими управляє Міністерство оборони, у 2020 році сягнула позначки в 715,6 млн грн.
14:45
Данілов каже, що ухвалення закону про деолігархізацію прискорить рух України до членства в НАТО
Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що  деолігархізація є ключовим елементом на шляху до євроатлантичної інтеграції України.
14:36
У Франції IKEA оштрафували на 1 млн євро через шпигунство за співробітниками
Французький суд у вівторок зобов'язав IKEA виплатити штраф у розмірі 1 мільйон євро у справі про шпигунство за співробітниками
14:20
УЗ уже в червні передасть в оренду перші приміщення вокзалів – Юрик
"Укрзалізниця" вже в червні передасть в оренду перші приміщення вокзалів, також компанія планує передати в концесію 11 вокзалів, але процес передачі може розтягнутися від року до 3 років.
14:18
Зеленський підтримує перехід усіх вокзалів у концесію
Президент Володимир Зеленський заявив, що підтримує ідею державно-приватного партнерства щодо усіх вокзалів в Україні, а також що міністру інфраструктури поставлена задача вивести Укрзалізницю на прибутки
13:55
В Україні починають діяти нові правила розмитнення "євроблях"
З 15 червня в Україні починають діяти нові правила пільгового розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією ("євроблях").
13:25
Із 2022 року "Укравтодор" повністю відмовиться від проєктів поточного середнього ремонту
У зв'язку з набуттям чинності ДСТУ 8747 з 2022 року служби "Укравтодору" у всіх нових дорожніх проєктах відмовляться від поточного середнього ремонту на користь капітального ремонту.
13:21
Рада підтримала реструктуризацію боргів на газовому ринку у першому читанні 
Верховна Рада на засіданні 15 червня підтримала у першому читанні доопрацьований законопроєкт 3508-д, яким пропонується механізм реструктуризації боргів теплокомуненерго, газзбутів та облгазів за газ
13:05
Зеленський про ринок землі: З 1 липня земля не поїде на потягах в інші країни
Президент Володимир Зеленський заявив, що люди вже менше бояться земельної реформи і "з 1 липня не поїде на потягах земля в інші країни світу".
12:36
Зеленський підтримує проведення IPO "Енергоатомом" та "Нафтогазом"
Президент Володимир Зеленський вважає правильним рішенням проведення IPO (первинної публічної пропозиції) такими держкомпаніями як "Нафтогаз" та "Енергоатом"
12:35
Уряд оскаржить у суді припис НАЗК по Вітренку – міністр
Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що Кабмін найближчим часом оскаржить в суді припис НАЗК про скасування рішення призначити головою НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка.
12:15
Президент про велику приватизацію: Держава має позбутися максимально всього
Президент Володимир Зеленський, коментуючи приватизацію, заявив, що держава повинна позбавитись максимально всього, а у стратегічних підприємствах має бути державно-приватне партнерство.
11:40
Деолігархізація: Зеленський пообіцяв рівні правила для всіх і покритикував попередників
Президент Володимир Зеленський, коментуючи деолігархізацію, пообіцяв "рівні, прозорі і єдині правила для всієї України", а також покритикував попередників за те, що "щороку росла тільки кількість борців з олігархами і кількість самих олігархів".
11:10
Курс валют на 15 червня: міжбанк, "чорний" та готівковий ринки
15 червня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановились на рівні 26,91 - 26,93 гривні.
11:08
Податкова амністія: Рада ухвалила закон
Верховна Рада на засіданні 15 червня підтримала президентський законопроєкт №5153, яким запроваджується одноразове декларування активів фізосіб для легалізації своїх статків
10:40
Голова НАЗК вніс припис про незаконність призначення Вітренка в "Нафтогаз": Вітренко його оскаржить
Голова НАЗК Олександр Новіков вніс Кабміну припис про усунення порушень ст. 26 ЗУ "Про запобігання корупції", відповідно до припису розпорядження уряду про призначення голови правління "Нафтогазу" Юрія Вітренка і контракт з ним мають бути скасовані як незаконні. Вітренко заявляє, що припис незаконний.
10:15
В Україні впровадять міжнародну сертифікацію навичок володіння комп'ютером
Українська асоціація фахівців інформаційних технологій за підтримки Мінцифри впровадить в Україні міжнародну сертифікацію навичок володіння комп’ютером (ICDL - International Computer Driver Licence).
09:50
Міненерго проситиме у Мінфіну 100 мільйонів на зарплати працівникам "СхідГЗК"
Міненерго звернеться до Мінфіну щодо прискорення виділення частини коштів сумою 100 млн грн для вирішення нагальних проблем із виплатою заробітної плати працівникам "Східного гірничозбагачувального комбінату".
09:20
ВВП України до 2030 року може зрости до 450 мільярдів доларів – радник Шмигаля
Зростання ВВП України до 2030 року очікується до 450 млрд доларів і вище - це передбачено планом Національної економічної стратегії, яку три місяці тому затвердив уряд.
09:00
Кандидат у канцлери Німеччини: "Північний потік-2" не має бути використаний для шантажу України
Кандидат у канцлери Німеччини від правлячого в країні Християнсько-демократичного союзу Армін Лашет підтримує добудову газопроводу "Північний потік-2", але заявляє, що він не має бути використаний для шантажу України.