8 січня 2023

Новини
18:00
Mercedes-Benz запустить мережу зарядних станцій для електрокарів: почне з Північної Америки
Автовиробник Mercedes-Benz готовий інвестувати мільярди євро в будівництво 10 000 станцій швидкої зарядки в Північній Америці, Європі та Китаї до 2030 року.
16:57
Мінфін США застерігає банки від надмірної обережності з санкціями – Bloomberg
Керівництво Мінфіну США планує здійснити поїздки в 2023 році, щоб обговорити "тривожну тенденцію", коли справа доходить до санкцій та інших форм ризику: банки проявляють надмірну обережність і відкидають клієнтів, які можуть потребувати їх найбільше
15:50
У Казахстані підтвердили, що McDonald's пішов через проблеми з поставками м'яса з РФ
Мережа ресторанів McDonald's у Казахстані забезпечувалася м'ясною продукцією і напівфабрикатами російського виробництва, але у зв'язку з відходом мережі з РФ виникла проблема з поставками сировини.
14:40
Twitter скорочує ще більше співробітників, які контролюють модерацію контенту – ЗМІ
Компанія Twitter Inc. під керівництвом нового власника Ілона Маска провела ще більше скорочень у своїй вже радикально скороченій команді з питань довіри і безпеки, яка займається глобальною модерацією контенту.
13:35
Підсанкційний банк ВТБ звернувся до Бельгії і Люксембургу для розблокування активів клієнтів
Підсанкційний російський банк ВТБ надіслав до міністерств фінансів Бельгії та Люксембургу заявки щодо отримання спеціальної ліцензії, яка дасть змогу розблокувати заморожені активи клієнтів.
13:17
Через морози збільшується рівень споживання, можливі аварійні відключення – "Укренерго"
Зранку 8 січня стійка морозна погода сприяє зростанню рівня споживання електроенергії, а відповідно і рівня її дефіциту в енергосистемі - можливі аварійні відключення.
12:25
McDonald's анонсував скорочення штату у 2023 році
Глобальна мережа ресторанів швидкого харчування McDonald's планує скоротити частину свого корпоративного персоналу.
11:15
У Китаї сотні власників Tesla протестували через несподіване зниження цін
Сотні власників Tesla зібралися в автосалонах і дистриб'юторських центрах автовиробника в Китаї на вихідних, вимагаючи знижок і кредитів після раптового зниження цін: вони стверджують, що переплатили за куплені раніше електромобілі.
10:45
За перший тиждень нового року ФДМ провів 20 аукціонів: яка сума пропозицій
У перший тиждень 2023 року Фонд держмайна провів 20 аукціонів з продажу або оренди низки об'єктів, загальна сума пропозицій становила 6,5 млн гривень.
10:00
Cвітовий банк слідом за МВФ попередив про високий ризик глобальної рецесії
Світовий банк стурбований тим, що "подальші несприятливі шоки" можуть підштовхнути світову економіку до рецесії у 2023 році, причому особливо вразливими будуть малі держави.