7 січня 2023

Публікації
Десять надзвичайних наукових відкриттів людства у 2022 році
Невичерпне джерело енергії, штучна кров, пластик, міцніший за сталь, лікування паралічу та низка космічних чудес. Учені світу звітують.
Новини
18:00
Світові ціни на продовольство досягли рекордного рівня у 2022 році – ООН
Різке зростання вартості більшості продовольчих товарів минулого року через збої, викликані вторгненням РФ в Україну, викликали занепокоєння щодо дефіциту і підняли середній індекс цін до найвищого рівня за всю історію.
16:55
У Білорусі легалізували цифрове піратство
У Білорусі фактично узаконили цифрове піратство: новий закон допускає використання в країні фільмів, музики та комп'ютерних програм без згоди їхніх іноземних правовласників.
16:20
Засновник Alibaba Джек Ма відмовиться від контролю над фінтех-гігантом Ant Group
Засновник і голова ради директорів конгломерату Alibaba Group Джек Ма відмовиться від контролю над китайським фінтех-гігантом Ant Group (дочірня компанія Alibaba).
15:07
НБУ дозволив банкам покривати до 50% обов'язкових резервів за рахунок ОВДП
Нацбанк, як і анонсувалося, надав можливість банкам покривати до 50% від загального обсягу обов'язкових резервів за рахунок облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).
14:05
Великий криптокредитор Genesis звільнив 30% штату і розглядає можливість банкрутства
Один із найбільших криптовалютних кредиторів Genesis звільнив 30% свого персоналу і розглядає можливість подачі заяви про банкрутство на тлі останніх фінансових потрясінь.
13:09
Квартальний прибуток Samsung впав на 70% через падіння попиту на мікросхеми
Операційний прибуток Samsung Electronics знизився майже на 70% в четвертому кварталі до восьмирічного мінімуму на тлі зниження попиту на напівпровідники та електронні продукти.
12:50
Окупанти змусили 3 тисячі працівників ЗАЕС отримати російські паспорти – штаб
В Енергодарі Запорізької області окупанти примусили близько 3000 працівників Запорізької АЕС отримати російські паспорти.
12:20
"Укренерго" прогнозує збільшення споживання електрики через погоду, області отримали ліміти
Зранку 7 січня споживання електроенергії в Україні нижче, ніж 6 січня, навіть при суттєвому зниженні температури. Але протягом дня прогнозується зростання рівня споживання.
11:50
Міжнародні резерви України на початок року зросли до $28,5 мільярдів – НБУ
Станом на 1 січня 2023 року міжнародні резерви України, за попередніми даними становили 28,5 млрд дол: у грудні вони зросли на 1,9% порівняно з листопадом 2022 року.
10:50
Уряд збільшив розмір компенсації за програмою "муніципальна няня" до 6700 гривень
Кабінет міністрів збільшив розмір компенсації вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років "муніципальна няня" - з 2272 грн до 6700 грн - і змінив окремі умови надання послуги.
10:30
Миколаїв отримав 280 генераторів від Британії
Миколаїв отримав 280 генераторів, наданих Великою Британією.
10:00
Кабмін призначив нових тимчасових керівників "Укргазвидобування" та "Укртрансгазу"
Кабінет міністрів на засіданні 6 січня змінив тимчасово виконуючих обов’язків керівників АТ "Укргазвидобування" і АТ "Укртрансгаз".