Рада підтримала скандальний законопроєкт про зміни до податкового кодексу

Четвер, 16 січня 2020, 16:47
 

Верховна Рада проголосувала в другому читанні за скандальний законопроєкт 1210, який передбачає норми трансфертного ціноутворення, введення плану дій BEPS, підвищення лімітів для ФОПів і в тому числі передбачає підвищення акцизу на сигарети і ренти на видобуток залізної руди.

Автор ініціативи глава парламентського комітету з питань податкової та фінансової політики Данило Гетманцев. За документ проголосували 283 народних депутата, проти 37.

Законопроєкт також враховує поправку про підвищення річних лімітів для фізичних осіб-підприємців (ФОП) 1-3 груп до 1 млн грн, 5 млн грн та 7 млн грн.

 

Загалом розгляд правок у залі парламенту відбувався з 11:00, з перервами у роботі Ради. Найбільш активним був депутат від "ЄС" Олексій Гончаренко, який наполягава на голосуванні майже усіх правок свого авторства.

Реклама:
 
Депутат "ЄС" Олексій Гончаренко показує обсяг тексту правок

Також Гончаренко наголошував, що у нардепів не було часу достатньо ознайомитися з текстом правок до законопроєкту.

Бізнес-спільнота раніше розкритикувала законпроект - бізнес турбують високі штрафи, розширення бази оподаткування рентою і зміни по акцизах.

Нагадаємо:

Законопроєкт №1210 "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних і логічних неузгодженостей в податковому законодавстві" прийняли в першому читанні 3 грудня 2019 року.

Комітет рекомендував до першого читання прийняти альтернативний 1210-1, але все заблоковано через одіозність документа.

В інтерв'ю ЕП міністр фінансів Оксана Маркарова заявила, що наявність BEPS в законопроєктах №1209 і №1210 - лише одна з причин їх критики.

Читайте також: "Кошторис Зеленського": що уряд змінив в бюджеті на 2020 рік

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: