Хотели тысячи долларов, а собрали на 4000% больше. Какие ТОП-5 технологий на Kickstarter штурмуют покупатели

Хотели тысячи долларов, а собрали на 4000% больше. Какие ТОП-5 технологий на Kickstarter штурмуют покупатели

Пятница, 1 октября 2021, 13:45 -
Elegoo
Чем эти устройства заинтересовали покупателей со всего мира? (укр)

З 2009 року Kickstarter допомагає стартапам з усього світу збирати фінансування, перевіряти бізнес-гіпотези і вивчати попит на нові продукти.

Місію майданчика "допомогти реалізувати творчі проєкти" гідно оцінили. Журнал Time назвав Kickstarter одним з "найкращих винаходів 2010 року" та "найкращим сайтом 2011 року".

На початку 2021 року майданчик отримав майже 6 млрд дол від 20 млн прихильників на фінансування 205 тис проєктів.

ЕП відібрала виставлених наразі на Kickstarter п'ять технологічних пристроїв, які зібрали значно більше коштів порівняно із заявленою сумою. Користувачі надіслали відповідним проєктам на 4000-6000% більше, ніж ті запитували. 

Реклама:

Тисячі інвесторів з усього світу вклали в них мільйони доларів, щоб першими отримати інноваційні продукти, і заявки ще не закриті. Що це за продукти, і чим вони завоювали прихільність покупців?

Міні-ПК Pantera Pico PC

Проєкт настільного комп'ютера, довжина та ширина якого лише 6,9 см, а висота 5,3 см, створила гонконзька компанія XDO Tech. Перше і цілком логічне питання – кому може знадобитися такий пристрій.

На думку розробників, людям потрібен портативний потужний персональний комп'ютер. Цю потребу не задовольняють ані потужний десктоп – через велику вагу і габарити, ані ноутбук – через високу ціну, ані мобільні телефони – через невеликі розміри.

Pantera Pico PC призначений для задоволення потреб саме цих людей.

Хтось скаже, що таких небагато, і продукт не буде користуватися популярністю. Однак цифри говорять самі за себе.

У компанії планували залучити 6 423 дол, а в проєкт 835 осіб вклали 268 тис дол, тобто на 4 091% більше, ніж очікувалося.

Зараз на Kickstarter пристрій можна замовити за 149 дол за версію з 4 Гб оперативної пам'яті та 64 Гб вбудованої пам'яті. Після виходу на ринок вартість такої конфігурації сягатиме 219 дол.

 
Міні-ПК Pantera Pico PC
Джерело: ru.gizchina.it

Якщо не брати до уваги розміри, а орієнтуватися лише на технічні характеристики, то Pantera Pico PC нічим не поступається сучасним настільним комп'ютерам.

Дескоп від XDO Tech оснащений чотириядерним процесором Intel Celeron J4125 з тактовою частотою 2,7 ГГц, двоканальною оперативною пам'яттю LPDDR4 на 4 Гб або двома платами по 4 ГБ, накопичувачем від 64 Гб до 1 Тб, вбудованим модулем Wi-Fi 2,4-5 ГГц, модулем Bluetooth 5.1, чотирма портами USB, слотом для MicroSD, динаміком, гніздом для мікрофона, радіатором.

І це все в пристрої, який уміщується в долоні. Для повноцінної роботи з ним потрібні клавіатура, миша, станції живлення та зарядні пристрої. Увесь цей набір аксесуарів входить до комплекту Pantera Pico PC, який уміщується у "валізу", удвічі меншу за стандартну сумку для ноутбука.

 
Bluetooth-клавіатура з алюмінію виробництва XDO Tech
Джерело: gizchina.it

Головною перевагою свого продукту, у порівнянні з традиційними ПК і ноутбуками, у компанії бачать дешевизну і зручність розгортання великої кількості робочих місць.

XDO Tech уже виготовили 50 функціональних одиниць і тепер компанія шукає фінансування для налагодження масового виробництва.

Зараз на Kickstarter пристрій можна замовити за 149 дол за версію з 4 Гб оперативної пам'яті та 64 Гб вбудованої пам'яті. Після виходу на ринок така конфігурація коштуватиме 219 дол.

Доставляти Pantera Pico PC почнуть у листопаді 2021 року.

Відеореєстратор Dride 4K

"Найвища якість відео. Найкрутіший відеореєстратор на планеті. Підключається через 4G або Wi-Fi для віддаленого доступу. Режим паркування працює на доплерівському радарі (випромінює імпульси, які відбиваються від перешкоди та повертаються до радара – ЕП)", – так презентують свій пристрій розробники з ізраїльської компанії Dride, Inc.

Користувачам він пропонується в трьох конфігураціях: "фронтальна", "фронтальна + салон", камера заднього вигляду.

Розробники акцентують увагу на тому, що камера записує відео в 4K і "жодна деталь не залишиться непоміченою". Роздільна здатність відеореєстраторів у 4K – не новина, але реальна якість картинки у різних пристроях відрізняється.

 
Відеореєстратор Dride 4K
Джерело: twitter.com

Dride 4K оснащена модулями 4G, Wi-Fi, Bluetooth, GPS. Тож через додаток Dride – Universal Dashcam Viewer – до камери можна під'єднатися в автомобілі та в будь-якому місці, де є інтернет.

Відеореєстратор має кут огляду 140 градусів, відео записує в 4K (30 fps) і FullHD (30 fps). Обсяг внутрішньої пам'яті – 128 Гб, додатково можна поставити SD-карту ємністю до 256 Гб. Для нічної зйомки камера використовує спеціальну високочутливу матрицю Sony Starvis.

Відеореєстратор ефективно протистоїть нагріванню. Його корпус виготовлений з алюмінію, який розсіює тепло. Швидке вивільнення тепла з процесора має вирішальне значення, коли автомобіль перебуває під палючим сонцем.

Пристрій витримує температуру до 80 градусів. Якщо Dride нагріється сильніше, то відеореєстратор перейде в приспаний режим і "прокинеться", коли температура опуститься до робочої.

Натисканням кнопки Dride за допомогою 4G завантажує в "хмару" 60 сек запису: 20 сек – до натискання і 40 сек – після. Місткість "хмари" необмежена.

Найцікавіша функція – паркувальний режим. Коли автомобіль припарковано, відеореєстратор для економії заряду акумулятора перебуває в режимі сну. Проте бортовий радар автомобіля продовжить сканувати рухи поблизу.

Коли об'єкт наблизиться до автомобіля, бортовий радар дасть сигнал Dride прокинутися і почати запис. Якщо протягом цього періоду хтось вдарить машину, відеореєстратор запише подію і надішле файл у застосунок власника.

Можливості Dride 4K оцінили понад 1 400 людей, які вклали в проєкт 430 тис дол. Dride, Inc. планувала зібрати 10 тис дол, перевищення – на 4 300%.

На Kickstarter пристрій можна замовити за 159 дол, після виходу на ринок його вартість становитиме 249 дол.

Доставляти Dride 4K почнуть у січні 2022 року.

Carsifi: бездротовий Android-адаптер для автомобіля

Carsifi – це адаптер, який допомагає під'єднати телефон до штатної автомобільної магнітоли без кабелів. Для Carsifi не важливо, чи є в автомобілі Wi-Fi, оскільки сам адаптер має вбудований модуль для передавання інформації.

Пристрій працює на авто з технологією Android Auto, яка встановлена на понад 500 марках автомобілів.

Як працює адаптер?

Він підключається через USB до Android Auto, після чого Carsifi через Bluetooth з'єднується із смартфоном користувача. Автомобіль розпізнає адаптер як пристрій Android і починає передавати йому дані, які Carsifi перенаправляє на Android-смартфон користувача через власний Wi-Fi-канал.

Carsifi працює з усіма автомобілями та мультимедійними пристроями, які підтримують дротовий Android Auto. Він також працює з усіма Android-смартфонами, починаючи з Android 9. Wi-Fi-модуль підтримує частоти 5 ГГц і 2,4 ГГц.

 
Адаптер Carsifi
Джерело: carsifi.com

Невеличкий пристрій, який дозволяє перетворити дротову магнітолу з технологією Android Auto на бездротову, викликав неабиякий попит з боку водіїв. Понад 5 тис інвесторів зробили раннє замовлення адаптера.

Створений американським стартапом з Мідлтауна проєкт зібрав 472 тис дол, що на 4 652% більше, ніж заплановані 10 тис дол. Гроші вклали 5 122 інвестори.

На Kickstarter пристрій можна замовити за 89 дол, а після виходу на ринок його вартість становитиме 99 дол.

Доставляти Carsifi почнуть у січні 2022 року.

SofabatonX1: Пульт для всіх пристроїв

Проєкт Sofabaton створений компанією з Гонконгу. Це, заявляють розробники, перший у світі універсальний "розумний" пульт дистанційного керування. Він дозволяє керувати будь-якими домашніми пристроями одночасно.

Розробники стверджують, що пульт підтримує дистанційне керування понад 350 тис пристроїв від понад 6 тис брендів. При цьому програмне забезпечення SofabatonX1 постійно оновлюється і додаються нові пристрої.

 
Пульт дистанційного керування SofabatonX1
Джерело: sofabaton.com

Пульт оснащений дводюймовим OLED-дисплеєм, на якому можна побачити список під'єднаних пристроїв.

Одночасно можна управляти максимум 15 приладами: телевізором, кабельною приставкою, програвачем Blu-ray, DVD, відеореєстратором, супутниковою приставкою, аудіосистемою, потоковими медіаплеєрами.

Усіма пристроями SofabatonX1 управляє через інфрачервоний порт. Він також має модуль Bluetooth 4.0.

Заряду двох стандартних батарейок вистачає на 60 днів користування. Пульт працює з голосовими асистентами Alexa та Google Assistant. Завдяки цьому пристроями можна керувати через пульт за допомогою голосових команд.

"Ми хочемо, щоб налаштування було елементарним. Складний процес налаштування може вплинути на досвід користувача. Ми хочемо, щоб програма була простою, щоб користувачам не довелося страждати", – кажуть розробники.

Схоже, проблема зайвих пультів у домівках актуальна для багатьох. Гроші в SofabatonX1 вклали 5,3 тис інвесторів. Проєкт зібрав понад 600 тис дол, що на 6 000% більше, ніж заплановані 10 тис дол.

На Kickstarter пристрій можна замовити за 99 дол, а після виходу на ринок його вартість становитиме 189 дол.

Доставляти SofabatonX1 почнуть у листопаді 2021 року.

Фотополімерний 3D-принтер Elegoo Jupiter

Лідер краудфандінгу в розділі "Технології" – проєкт 3D-принтера Elegoo Jupiter від китайської компанії Elegoo. Його засновники планували за 35 днів кампанії зібрати на Kickstarter 100 тис дол, але акумулювали цю суму за добу.

Проєкт отримав 4,3 млн дол, що на 4 240% більше запланованої суми. Гроші вклали понад 4 600 інвесторів.

 
3D-принтер Elegoo Jupiter
Джерело: ixbt.com

Чим особливий Elegoo Jupiter?

3D-принтер друкує об'єкти великого розміру без значних капіталовкладень, як аналогічні широкоформатні принтери вартістю понад 10 тис дол.

Принтер створює 3D-моделі за відносно новою технологією LCD (Liquid-crystal display – рідкокристалічний дисплей – ЕП).

 
Відмінності принципів роботи сучасних технологій 3D-друку
Джерело: i3d.ru

"Elegoo Jupiter дозволяє надрукувати дуже точні, масштабні та складні частини!" – стверджують розробники.

Принцип 3D-друку за LCD-технологією виглядає так.

 
Пучок світла спричиняє затвердіння світлочутливої смоли шар за шаром і таким чином будує тривимірний об'єкт
Джерело: i3d.ru

На відміну від традиційних принтерів початкового рівня, де фігура нарощується вгору на робочій поверхні, у 3D-принтері Elegoo Jupiter фігура "випливає" із спеціальної фотополімерної смоли, залитої у ємність.

 
Джерело: youtube.com

Інвесторів у Elegoo Jupiter приваблює те, що він використовує для друку великий 12,8-дюймовий LCD з високою роздільною здатністю 6К. Великий розмір дисплею дає можливість друкувати великі моделі або кілька невеликих.

Висока роздільна здатність дозволяє створювати 3D-моделі з набагато вищою якістю, ніж у конкурентів у цій ціновій категорії.

В Elegoo Jupiter також передбачена можливість встановлення невеликого очищувача повітря на основі активованого вугілля, який може поглинати дратівливий запах смоли, перш ніж той потрапить за межі принтера.

Важить пристрій 40 кг.

Elegoo Jupiter – це вже третій тип 3D-принтера, розроблений Elegoo.

З 2019 року компанія вивела на ринок 3D-принтери Mars і Saturn. Після них вона вирішила кинути виклик у сфері 3D-принтерів великого розміру і почала створювати високоякісний широкоформатний 3D-принтер, яким став Jupiter.

На Kickstarter Elegoo Jupiter можна замовити за 740 дол, а після виходу на ринок його вартість становитиме 1 300 дол.

Пристрій поставлятимуть з подарунком: однорічною ліцензією на програму підготовки до 3D-друку Chitubox Pro, яка коштує 169 дол на рік.

Доставляти Elegoo Jupiter почнуть у квітні 2022 року.

Реклама: