Життя в центрі Києва: розбираємо плюси та мінуси разом з ЖК Krauss Gallery

Четвер, 3 червня 2021, 13:20 -
Нерухомість у центрі столиці не лише дає додаткові переваги, а й має низку недоліків, які намагаються усувати при зведенні новобудов.

Жити в самому центрі Києва – це мрія багатьох українців. Як тих, хто давно мешкає в місті, так і тих, хто тільки планує оселитися в столиці. Кожен, хто хоч раз в житті прогулювався Хрещатиком, напевно, замислювався – а як тут живеться?

Як це, завжди бути у центрі культурного, ділового, розважального життя головного мегаполісу країни?

Водночас, ті, хто вважає, що просто створені для такого ритму, не завжди повністю усвідомлюють, що дозвілля у центрі столиці суттєво відрізняється від щоденного життя. Як говорилося у старому анекдоті, "не варто плутати туризм з еміграцією".

І разом з беззаперечними перевагами, які значно підвищують комфорт життя в серці Києва, треба бути готовим і до низки мінусів, в тому числі не завжди очевидних.

У чому полягають головні недоліки нерухомості в центрі столиці та яким чином вони, хоч локально, але виправляються, розберемося разом з житловим комплексом Krauss Gallery, який будується в одній з найцентральніших локацій міста – поряд з Бессарабською площею.

Плюси: інфраструктура, порядок, статусність

Але спочатку окреслимо ключові позитивні відмінності центра Києва порівняно з іншими районами столиці. І головний з таких плюсів – це той, на який неможливо не звернути увагу.

А саме максимально розвинена міська інфраструктура, яка забезпечує пішу доступність до всіх необхідних об’єктів та дозволяє швидко втілити в життя майже будь-яку забаганку.

Наприклад, новий житловий комплекс Krauss Gallery від девелопера "Креатор-Буд", який зводиться на вулиці Круглоуніверситетській, 5-7, лише 200 метрів відділяє від Бессарабської площі та Хрещатика. А це не лише найвідоміша та найпрестижніша вулиця України, а й важливий торговельно-розважальний осередок столиці.

Численні ТРЦ, сотні бутиків та магазинів, ресторанів та кафе – за кількістю таких об’єктів потягатися з Хрещатиком дуже важко.

Разом з тим, центральне розташування дає Krauss Gallery близькість і до зелених зон, таких як парк Шевченка та Маріїнський парк, і до головних театрів, музеїв та інших культурних закладів столиці на кшталт розташованого у 300 метрах PinchukArtCentre.

Не відстає локація і в наповненні соціальною інфраструктурою. У кілометрі навколо ЖК розташовані три державні та п’ять приватних медустанов, включаючи Олександрівську лікарню, майже по десятку комунальних та комерційних дитсадків та навчальних закладів, спортивні клуби та фітнес-центри.

Все це робить центральну частину Києва своєрідною вітриною столиці. І звідси витікає наступна її перевага – охайність і доглянутість.

Тут майже неможливо зустріти купу сміття, розбиту дорогу, розмитий дощами бруд, тижнями розриті комунальні мережі або інші подібні атрибути, які на жаль, досі не рідкість у більш віддалених від центру районах.

Якщо ж якісь позаштатні ситуації виникають, їх зазвичай усувають максимально швидко та ефективно. В результаті задля того, аби прогулятися в естетично привабливому місці, не треба кудись їхати – достатньо просто вийти за поріг. А як відомо, оточуючий простір впливає на людину не менш, ніж вона на нього.

Також не варто забувати, що життя в центрі – це престижно та статусно. І чимало для кого цей аргумент є головним при прийнятті рішення жити в центрі.

Часом лише усвідомлення факту, що ти мешкаєш у настільки особливому місці, здатне підняти настрій.

Крім того, значення мають і певні негласні правила соціально взаємодії – деяким людям через свій рід діяльності необхідно щоденно демонструвати свій високий статус іншим. І житло в центрі у цьому не менш важлива складова, ніж дорогий годинник або преміальне авто.

Крім того, часом це банально зручно. Приміром, локація Krauss Gallery на Печерську – це ще й адміністративний центр міста.

Поряд розташовані Банкова, Кабмін і парламент, КМДА, Нацбанк та низка міністерств. Тож таке місце ідеально підходить тим, кому необхідно часто контактувати з органами міської та державної влади.

Мінуси: людно, тісно, несучасно

Коли йдеться про мінуси центра Києва, від пересічного киянина найчастіше можна почути критику щодо заторів. Втім, якщо намагатися оцінювати ситуацію об’єктивно, ця проблема притаманна всьому місту загалом, і на деяких добре відомих автовласникам ділянках постає значно гостріше.

А от з чим у центрі дійсно велика проблема – так це з паркуванням. При чому її відчувають не лише ті, хто приїжджає туди по справах, а й постійні мешканці. Нерідко шлях від будинку до місця зберігання свого авто для них може бути довшим, ніж сама поїздка.

Але якщо у старих кварталах з цим майже нічого не поробиш, то при формуванні нового житлового простору проблему цілком можна усувати.

Так, автори Krauss Gallery разом з десятиповерховим будинком передбачили чотирирівневий підземний паркінг. Його має вистачити всім резидентам – паркувальних місць в ньому більше, ніж загалом квартир та апартаментів в ЖК.

У паркінг мешканці спускатимуться ліфтом, в ньому також передбачені зарядки для електрокарів, а між нижніми рівнями автівки переміщуватимуть спеціальні автоліфти.

Ще один очевидний недолік життя в центрі – це постійні натовпи. І якщо під час прогулянки вони є невід’ємною частиною звичної картини центру, у повсякденному житті велика кількість людей за вікном може неабияк дратувати.

Водночас, житловому комплексу від "Креатор-Буд" і в цьому питанні є чим похвалитись. Адже Круглоуніверситетська незважаючи на близькість до Хрещатика – вулиця відносно тиха. На ній не зустріти щільного автотрафіку або груп туристів.

А девелопер подбав про комфорт і спокій окремо – цегляні стіни, додаткова шумоізоляція, трикамерні склопакети та закритий простір з комплексним підходом до безпеки створять умови, в яких резидентів ніщо не потривожить.

В тому числі сусіди. Важливістю цього моменту часто нехтують при переїзді у центр, хоча він може значно сказатися на якості життя.

В старому будинку, а їх у центрі переважна більшість, ніколи не знаєш, хто і що буде за стінкою. І навіть добре, якщо там опиниться, наприклад, "офіс" – в такому разі ваш поверх просто перетвориться на прохідний двір. Адже може й бути і гірше – скажімо, сусідство з імпровізованим хостелом.

У нових ж проектах, таких як Krauss Gallery, подібні ситуації виключені. По-перше, у подібних преміальних і дорогих ЖК всі мешканці від початку об’єднані приблизно однаковим високим статусом та спільними цінностями.

По друге, простір чітко зонується: в Krauss Gallery під квартири та апартаменти відведені різні частини будівлі зі своїми ліфтами, а нежитлові приміщення на перших поверхах матимуть окремі вхідні групи.

Крім того, новий будинок – це сучасні планування, нові комунікації та автономні системи. А от у старому неможливість нормально зонувати простір або вимкнене через аварію опалення можуть значно вдарити по відчуттю "центральної" елітарності мешканців.

Не для всіх

Звісно, аби переїхати в центр, недостатньо лише палкого бажання. Це потребує і певних доволі високих фінансових можливостей.

Життя в центральній частині міста значно дорожче, хоча разом з тим і комфорт цього життя вищий. Адже витрачаючи більше, ви і отримуєте краще.

Разом з тим, ситуація дуже відрізняється в залежності від того, винаймаєте ви таке житло або ж безпосередньо ним володієте.

Бо якщо в першому випадку це лише постійні великі витрати в гонитві за відчуттям "dolce vita", в іншому випадку це передусім важлива інвестиція, капіталізація якої постійно зростатиме.

Ціни на нерухомість в Києві і без того йдуть вгору, а в центрі нерухомість стає ще більш "залізним" вкладенням, яке буде затребуване завжди.

Тим більш якщо це нове та сучасне житло, яке не тільки формує власний ексклюзивний простір для мешканців, але й намагається ефективно усувати традиційні "болі" оточуючої локації.